Csaknem 150 millió forintért árulják a magyar színészlegenda egykori otthonát

Nagyon szerette ezt a lakást.

Forrás: Mandiner2024. 02. 02. 12:05
Budapest, városkép Budapest, 2023. december 28.
A kiáradt Duna Budapesten 2023. december 28-án. Hosszan elnyúló tetõzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot; Budapesten az elõzõ nap este tetõzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt.
MTI/Balogh Zoltán
illusztráció Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem akármilyen ingatlanhirdetésre bukkant a Mandiner, a Szomszédok Taki bácsijának egykori otthonát kínálják megvételre. A II. kerületben, a Törökvészi úton található lakást az Ingatlan.com oldalán találták meg. A 95 négyzetméteres, kétszintes, háromszobás, nagy erkélyes lakást csaknem 145 millió forintért hirdették meg.

A történet érdekessége az, hogy ebben a lakásban élt Zenthe Ferenc.

 

Felidézik, hogy a kiváló színész sokfelé lakott élete során. Salgóbányán született 1920 áprilisában, tízéves korában aztán Nyíregyházára, katolikus internátusba adták be. Korábban erről úgy nyilatkozott: bár csak húsvétkor, nyáron és karácsonykor mehetett haza, nem neheztelt a szüleire, kalandként fogta fel a nyíregyházi éveket. A portál úgy tudja, Zenthe nagyon szerette a Törökvészi úti lakását, innen indult sokszor kocogni a barátjával, a színész Basilides Zoltánnal. 

A színész 2006-ban, 86 éves korában halt meg. 2020-ban a társasház kerítésére egy emléktáblát is kiraktak a következő szöveggel: „Ebben a házban lakott Zenthe Ferenc Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze.” 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.