Cseh Katalin már Orbán Viktor bukásáról fantáziál a Guardianben

Cseh Katalin publicisztikát közölt egy népszerű brit napilap, a Guardian hasábjain. Írásának témája a kegyelmi ügy, amelyet enyhén szólva is saját szájíze szerint mutatott be a Momentum-alelnök.

Forrás: Facebook, 24.hu2024. 02. 17. 22:07
Borítókép: Cseh Katalin az EP strasbourgi plenárisán 2021 nyarán (Forrás: Európai Parlament)
Borítókép: Cseh Katalin az EP strasbourgi plenárisán 2021 nyarán (Forrás: Európai Parlament)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az a szuperbotrány, amibe bele kellene buknia Orbán Viktornak – és még messze nincs vége

– ezzel a címmel jelent meg publicisztikája Cseh Katalinnak a Guardianen, amiben a bicskei pedofilbotrányt és K. Endre kegyelmi ügyét részletezi. Az írást a  24.hu szemlézte, eszerint a Momentum politikusa végigvette az elmúlt hetek eseményeit, majd úgy értékelt: „közel 14 évnyi  kormányzás után Orbán Viktor rendszere saját képmutatásának súlya alatt omlik össze”.

Cseh Katalin úgy folytatta, a történtek rávilágítanak az Orbán-rezsim ideológiai magjában rejlő szemfényvesztésre, valamint aláássák azt a családbarát imázst, amelyet a magyar kormány belföldön és külföldön egyaránt hirdet magáról. Sőt, szerinte a gyermekvédelem imázsa alatt a kormány valójában csak az LMBTQ-közösségeknek üzent hadat, példaként hozza erre a gyermekvédelmi jogszabályt és az LMBTQ-tartalmú könyvek lefóliázását.

Írásában azt üzente Orbán Viktornak a momentumos EP-képviselő, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter után az ő rezsimjének is mennie kell.

 

A baloldal egy olyan tüntetésbe kapaszkodik, ahonnan a pártzászlóikat kitiltották

A baloldali politikusok rátelepedtek a kegyelmi ügy miatti influenszertüntetésre is, hiába nyomatékosították a szervezők, hogy nem kellenek pártzászlók a megmozduláson. A közösségi médiában számos baloldali politikus posztolta büszkélkedve, hogy jelen van a tüntetésen, volt, aki a rendbontókhoz csatlakozva egészen a Fidesz székházáig vonult.

Cseh Katalin pártjának tagjai, például a volt elnök, Fekete-Győr András is többször bejelentkezett a közösségi oldalán. A politikus a megmozdulással kapcsolatban azt írta: 

Nagyon felemelő élmény volt ennyi honfitársammal újra együtt lenni, és egymásra találni! Sokkal több az, ami összeköt, mint ami elválaszt! Köszönöm nektek és a szervezőknek az élményt

– írta, majd borítóképként is beállított egy fotót, ami a tüntetésen készült. A nemrég börtönbüntetésre ítélt politikus a képhez azt írta: Új remény.

Borítókép: Cseh Katalin az EP strasbourgi plenáris ülésén 2021 nyarán (Forrás: Európai Parlament)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.