Donáth Anna szerint azért büntette meg őket az ÁSZ, mert tüntettek

A Momentum elnöke megfeledkezett a külföldi finanszírozásról?

2024. 02. 20. 11:44
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Újabb, 520 millió forintos bírságot szabott ki az állampárt ökle, az Állami Számvevőszék az ellenzéki pártokra, köztük a Momentumra. Ez már a második súlyos bírság idén, elegánsan az önkormányzati és európai parlamenti választások elé időzítve” – reagált Donáth Anna az Állami Számvevőszék büntetésére a közösségi oldalán.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az ÁSZ kedd reggel tette közzé részjelentését a 2022-es országgyűlési választások kampányának pénzügyi hátteréről, amely kapcsán ismert: 

a baloldali pártok és civil szervezetek mintegy négymilliárd forintnyi külföldi forrást használtak fel.

Az ÁSZ a jelentésben továbbá megállapította, hogy a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd 

a választási kampányban a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét figyelmen kívül hagyta, a törvényi előírásokat megkerülte a közös kampányuk finanszírozása, a kampányköltések mértékének korlátozása és a kampányelszámolás tekintetében.

Donáth Anna szerint azonban mindez nevetséges és meglátása szerint koncepciós eljárás részeként próbálják ellehetetleníteni ellenfeleiket. „Nehéz nem összefüggést látni az újabb brutális büntetés és a kormányoldal pedofilbotránya között. A Momentum három tüntetést is szervezett Novák Katalin, Varga Judit, majd lemondásuk után Orbán és Rogán ellen. Február 9-én sokezres tömeg követelte tüntetésünkön az államfő lemondását, másnapi megmozdulásunk előtt pár perccel pedig mind Novák, mind Varga távoztak a közéletből. Tíz nap múlva jött az értesítés a súlyos bírságról” – sorolta a Momentum elnöke észrevételeit, majd arra is kitért, hogy a kormánnyal ellentétben, ők „nem gazdálkodnak ellopott közpénzszázmilliárdokból”. 

Meglátása szerint ugyanis a Momentum kizárólag törvényes állami támogatásból, a tagdíjaikból és a támogatóik adományaiból küzd a rendszer ellen. Donáth Anna arra azonban már nem tért ki, hogy ezek a támogatói adományok mit is jelentenek pontosan vagy honnan érkeznek a pártba, mindenesetre megnyugtatott mindenkit, hogy nincsenek megijedve.

„Ezért próbálnak így elhallgattatni minket” – vélte, majd egy üzenetet is küldött, amely szerint: a Momentum 2018-ig nulla, 2018 és 2022 között pedig minimális állami támogatásból politizált. „Akkor sem ijedtünk meg a feladattól, most sem fogunk” – ígérte Donáth.

Borítókép: Donáth Anna, a Momentum elnöke (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.