Egy éjszaka alatt harminckét embert fogtak el a rendőrök a belvárosban

Csaknem száz rendőr és több társhatóság részvételével tartottak ellenőrzést a hétvégén Budapest belső kerületeiben: 832 igazoltatást hajtottak végre, 495 gépkocsit ellenőriztek és 32 embert fogtak el vagy állítottak elő egyetlen éjszaka – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a Police.hu oldalon.

Forrás: MTI2024. 02. 26. 15:11
Police,Lights,At,Night,In,The,City, rendőrautó, rendőr, villogó
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb péntek estétől szombat hajnalig tartottak komplex bűnügyi és rendészeti akciót, amelyben részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala közlekedésfelügyeleti főosztálya, a Budapesti Közlekedési Központ, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület munkatársai, valamint az érintett kerületi önkormányzatok közterület-felügyelői.

A rendőrök és a társszervek kiemelten ellenőrizték a belváros forgalmas közterületeit, a szórakozóhelyek környékét, valamint két belvárosi szórakozóhelyet is. Az akcióban

832 igazoltatást hajtottak végre, elfogtak vagy előállítottak 32 embert, köztük egy körözött személyt, tíz embert kábítószer birtoklásának gyanúja miatt, egy embert lopáson, hatot garázdaság elkövetésén értek tetten.

Hozzátették, 495 gépkocsit, közöttük 68 taxit ellenőriztek, utóbbiakból kettőt soron kívüli műszaki vizsgára rendeltek, kettőnek elvették a hatósági jelzését, egynek a taxiengedélyét is engedély nélküli személyszállítás, illetve nem megfelelő műszaki állapot miatt.

Összesen 271 alkoholszondát alkalmaztak, de egyetlen vezető sem bizonyult ittasnak – jelezték, azzal együtt, hogy közlekedési jogsértések miatt öt szabálysértési feljelentést tettek, 12 esetben helyszíni, két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Közölték azt is, a belvárosi akció közben a rendőrök arról kaptak bejelentést, hogy egy soroksári áruház parkolójában illegális gyorsulási versenyre gyülekezik több száz autó, azért oda is erőket csoportosítottak át. Ezen a helyszínen engedély nélküli átalakítás miatt öt gépkocsi hatósági engedélyét vették el, olvashatatlan vagy hiányzó rendszám miatt három, lejárt műszaki érvényesség miatt egy helyszíni bírságot szabtak ki.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.