Mindent vitt a buszsofőr a vasúti átjáróban, de ami utána jött, egészen zseniális + videó

A sorompó sem zavarta.

Forrás: Kemma2024. 02. 26. 11:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt annak az autóbusznak a vezetőjével szemben,

 aki tilos jelzés ellenére ment át a vasúti átjárón, eközben a sorompót letörte.

Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől a Kemma megtudta, hogy az ügyészség vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen férfit tiltsa el a vezetéstől. A buszsofőr pénzbüntetésre is számíthat. A vádirat szerint a férfi még tavaly június 9-én Piliscsév lakott területén kívül, a 11125. számú úton vezette a buszt. 

A fénysorompó tilos jelzése és a csapórúd vízszintes állása ellenére a vasúti átjáróba hajtott úgy, hogy a csapórudat balról, a záróvonalat átlépve, az ellentétes forgalmi sávba áthaladva kikerülte.

 A sofőr a manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sorompó csapórúdja mellett, ezért a busz hátsó részével nekiütközött, emiatt a sorompó letört, és az úttestre zuhant.

Az ütközés után a sofőr a busszal áthaladt az átjárón, majd megállt, és a vasúttársaságnál telefonon bejelentette a csapórúd letörését. 

A bejelentést követően a vasúttársaság a sorompót helyreállította, a cselekmény következtében a vasúti közlekedésben fennakadás, valamint vonatkésés nem történt.

 

Borítókép: Kemma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.