Egyik napról a másikra minden dolgozójának felmondott egy cég Szombathelyen

Huszonketten várnak arra, hogy legalább az elmaradt fizetésüket megkapják, de a helyzet egyelőre kilátástalan.

Forrás: Vas vármegyei hírportál2024. 02. 07. 19:34
Fizetésképtelen cég szombathelyen
Forrás: Cseh Gábor Vas Népe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonketten várnak arra, hogy legalább az elmaradt fizetésüket megkapják, de a helyzet egyelőre kilátástalan – számolt be egy szombathelyi vállalat elbocsájtott dolgozóinak helyzetéről a Vas vármegyei hírportál (Vaol.hu). Az alumíniumtermékeket gyártó cég fizetésképtelenségre hivatkozva mondott fel egyik napról a másikra minden dolgozójának.

Igaz, hogy a novemberi bérünk is késve érkezett meg, de év végén pozitív híreket kaptunk, hogy két olyan pályázatot nyert a cég, amellyel biztosítva van az idei munkák. Akkora bevételei voltak a kft.-nek, hogy ki sem tudom mondani. Hogyan jutottunk el idáig? Érthetetlen

 – mondta egy egykori dolgozó a hírportálnak. 

A Nemzeti Cégtár adatai szerint a cég nettó árbevétele mintegy 300 millió forint volt 2022-ben. Az ügyvezető lakcímeként Lackendorf (Ausztria) van bejegyezve, és a cég jelenleg nem áll felszámolási-végelszámolási, illetve csőd- vagy törlési eljárás alatt. A Vaol információi szerint a 22 dolgozó folyamatosan tartja a kapcsolatot, többen már a munkaügyi bírósághoz is fordultak – az eljárás formájával ott sem értettek egyet. 

A dolgozókat rendkívüli felmondással küldték el, a közvetlen munkáltatóval azóta nem tudtak kapcsolatot létesíteni, kijelentésükről is csak az ügyfélkapujuk alapján értesültek. Amíg azonban a felszámolás nem indul meg a céggel szemben, abban sem reménykedhetnek, hogy fizetésüket bármi módon megkapják.

Borítókép: A szombathelyi cég bezárt kapuja (Fotó: Vaol.hu/Cseh Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.