Halad a belgrádi vasútvonal építése + fotók

Kiskunhalas a vasúti szállítmányozás hazai központjává válhat – írta közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester, aki arról számolt be, hogy a rosszindulatú pletykák és gáncsoskodás ellenére a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítése jól halad, a munkálatok gőzerővel folynak.

Forrás: BAON2024. 02. 27. 21:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kuris István László, a város alpolgármestere néhány napja arról tájékoztatott, hogy a kivitelezést végző cég dolgozói szivárgó építési munkákat végeznek Kiskunhalas közelében az Olajosok útjától északra található két vasúti átjáróban is, ezért ott 2024. február 27-én, kedden és február 28-án, szerdán nem lehet közlekedni. A munkálatok után az átjárókon újra biztosítják a közlekedést – írja cikkében a Bács-Kiskun vármegyei hírportál.

vasút, vasútvonal, építés, munkálatok
A Budapest-Belgrád vasútvonal kiskunhalasi szakaszának építése
Fotó: Pozsgai Ákos

Közben egyre látványosabb a kiskunhalasi vasútállomáson folyó építkezés is, az állomás területére alig lehet ráismerni, az épülő új aluljárók miatt ásott munkagödrök és az elbontott sínek helyén folyó földmunkálatok teljesen megváltoztatják a tájat. A Batthyány utca végi közúti felüljáró talapzatát és több elemét is megerősítik, alatta munkagépekkel alakítják ki a vasúti pálya új nyomvonalát.

Fotó: Pozsgai Ákos

A Szegedi út elején a napokban bontottak el három régi családi házat, mert az épülő új vasút nyomvonalába estek, a munkaterületet kerítéssel zárták el, a gyalogosoknak a másik oldalon alakítottak ki ideiglenes útvonalat.

Fotó: Pozsgai Ákos

Fülöp Róbert polgármester a közösségi oldalán is beszámolt a vasútépítés munkálatairól.

– Napról napra közelebb kerülünk a célhoz. Az álomból valóság lesz – írta a városvezető, aki szerint Kiskunhalas a vasúti szállítmányozás hazai központjává válhat.

Megkezdődött a vasútállomás épületének felújítása is, jelenleg a korábban a forgalmi szolgálattevő irodáknak helyet biztosító déli épületszárnyban dolgoznak a szakemberek. A tetőszerkezetet újítják, valamint végeznek átalakítási munkálatokat.

A vasútvonal építéséről ide kattintva egy látványos képgaléria érhető el még több fotóval.

Borítókép: A Budapest-Belgrád vasútvonal kiskunhalasi szakaszának építése (Fotó:Pozsgai Ákos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.