A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Karácsony bocsánatkérésére várnak a budapestiek

A fővárosban élők szerint a BKK-vezérnek mennie kell.

2024. 02. 06. 6:52
Budapest, 2023. december 5.
Karácsony Gergely fõpolgármester (j) beszédet mond a hagyományos Mikulástroli elsõ járatának elindítása alkalmából rendezett eseményen a Városháza parkban 2023. december 5-én. Mögötte balról Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.
MTI/Soós Lajos
Fotó: MTI/Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem csitulnak az indulatok, a Budapesten élők még nem felejtették el, hogy a főpolgármester hülyének nézte őket, és nem mondott igazat a járatritkításokról, a BKK vezetője pedig levágandó pulykának nevezte őket.

A fővárosiak többsége ezért úgy látja, Karácsony Gergely bocsánatkéréssel tartozik, Walter Katalinnak pedig mennie kellene.

A Metropolnak nyilatkozó utasok szerint a BKK vezetőjének kijelentése nem maradhat következmények nélkül, Walter Katalint le kell váltani.

Ismert, a főváros januárban egyik napról a másikra 53 közlekedési járat ritkítását jelentette be, minden előzetes felmérés nélkül. A döntés káoszt okozott a budapesti tömegközlekedésben, ráadásul Karácsonyék intézkedése még a főpolgármester szövetségeseinél is kiverte a biztosítékot.

Karácsony először tagadta a nyilvánvalót, azaz hogy járatritkítás történt volna, majd elismerte, valóban volt járatritkítás.

A botrány elérte Walter Katalint, a BKK vezetőjét is, aki a főpolgármesterhez hasonlóan elhallgatta a járatritkítást, majd elismerte, hogy a döntés nem volt megfelelően előkészítve, és figyelmen kívül hagyták az utasok véleményét, de az olyan lenne, mintha

hálaadás előtt megkérdeznék a vágásérett pulykát, hogy mi legyen vele.

Ez a kijelentés normális esetben Walter Katalin bukását jelenthette volna, a BKK-vezér be is adta felmondását, amit azonban Karácsony Gergely nem fogadott el, fittyet hányva a felháborodott utasokra.

 

Borítókép: Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója és Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.