„Komoly hibát követtek el, de további megaláztatásuknak nincs helye!” – Róna Péter elhatárolódik a Klubrádió botrányos véleménycikkétől

Nem tartja helyénvalónak Arató András írását a jobbikos politikus.

2024. 02. 13. 11:10
RÓNA Péter
Budapest, 2024. február 9. A Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti (EP-) listavezetõje, Róna Péter közgazdász, jogász, egyetemi tanár a budapesti Átrium Park konferenciatermében tartott bemutatkozó sajtótájékoztatóján 2024. február 9-én. MTI/Purger Tamás Fotó: Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elhatárolódom minden olyan kijelentéstől, amely sérti Novák Katalin és Varga Judit emberi mivoltát és méltóságát, főleg attól a stílustól és hangnemtől, amit egyes médiumok alkalmaznak” – kommentálta a Magyar Nemzet megkeresésére a Jobbik – Konzervatívok EP-listavezetője a Klubrádión megjelent, botrányos véleménycikket. 

Róna Péter szavai szerint ragaszkodik Szent Pál tanításához, miszerint minden ember Isten gyermeke, lelkét Istentől kapta, emberi méltóságának sértése Isten adományának sértése is.

Komoly hibát követtek el, helyes, hogy lemondtak, de további megaláztatásuknak nincs helye! Bízzunk benne, hogy az ügy további felelősei is követik példájukat!

– jelentette ki a politikus.

Mint arról már lapunk beszámolt, Arató András: Kurvák cseréje – ezzel az alpári címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján. 

Talán még ők is érezték, hogy ezzel túl messzire mentek, ugyanis hétfő délutánra már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, ugyanis még az url-t is átírták.

Az internet azonban nem felejt: a Google-keresésekben is jól látszik az eredeti verzió. 

 

Ha a címet át is írták, Arató András véleménycikke még hemzseg a közönséges sértésektől. A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán azt írta:

ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.

Emellett félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt. Jellemző az is, hogy szerinte a lemondás után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat”.

Arató András írása kapcsán a Magyar Nemzet megkereste az ellenzék több női politikusát is. Amint választ kapunk tőlük, honlapunkon megtudhatják, ők hogyan értékelték a baloldali megmondóember kirohanását.

Borítókép: Róna Péter (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.