Lánchíd-botrány: Karácsony Gergely kénytelen lesz „elugrani a villamos elől”

A politikai felelősség azonban mégiscsak a főpolgármesteré.

2024. 02. 05. 6:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt van nekünk a Demszky-epigon Karácsony Gergely, illetve a Lánchíd minimum aggályos felújítása. A Gyurcsány-kormánynak tanácsokat adó, majd a balliberális politika megreformálására szerződő, végül valamennyi korábbi politikai partnerét átejtő főpolgármester imidzséhez eddig hozzátartozott, hogy füllentésen és/vagy hazugságon ugyan már jó párszor kapták, visszaélés, netán korrupció azonban nem volt köthető hozzá – hívta fel a figyelmet a Mandiner.

Mint írják, azt már eddig is tudtuk, hogy a jókora csúszással megvalósuló projekt a Tarlós-érában előkészített közbeszerzéshez képest ötmilliárd forinttal drágábban valósul meg, ám miután a vállalkozások és az állampolgárok érzékelései nyomán Magyarországot az Európai Unió legkorruptabb tagállamának tituláló Transparency International hazai fiókszervezete rendben találta az eljárást, még csak a gyanú sem merülhet fel. 

Vagy mégis? 

– teszi fel a kérdést a portál. Mint írják, egy igen pitiáner, a jelek szerint egész jó balos kapcsolatokkal bíró exügyvéd csalássorozata utáni nyomozás valahogy egészen a Lánchíd-felújításig jutott, s a kiszivárgott információk szerint a kivitelező mintegy másfél milliárd forintot utalt a kalandos figurának, aki abból pár száz milliót készpénz formájában tett magáévá. Az előválasztási viaskodás során 

Karácsony ilyen eszközök segítségével szedett össze mintegy félmilliárd forintnyi valutát, egymást követő sorszámú címletekkel, ami még a számlavezető OTP Bank illetékeseinek a figyelmét is felkeltette. 

A 2022-es választást megelőzően Márki-Zay Péter mögött felsorakozott, kormányváltásra készülő hatpárti szövetség tagjai közül ketten, a Jobbik és az LMP már vizsgálóbizottságot állítana fel a fővárosban, a ládikák miatt prüszkölt korábban a DK és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is – lehet, Karácsony ismét kénytelen lesz elugrani a villamos elől. A politikai felelősség azonban mégiscsak Karácsony Gergelyé a portál szerint. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított Lánchíd átadásán a híd budai hídfőjénél 2023. augusztus 4-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.