Lázár János: Előny az utasnál!

Az Építési és Közlekedési Minisztérium és a főváros közötti megegyezésnek köszönhetően Budapesten és a főváros agglomerációjában is egyszerűbben, ráadásul az eddiginél jóval olcsóbban lehet majd utazni március 1-jétől. Az egyezséggel a vidékről ingázók is nagyot nyertek.

Forrás: Facebook2024. 02. 04. 15:54
BKK, VILLAMOS, Országbérlet
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemrég megszületett megállapodás értelmében a Budapest-bérlet érvényes marad a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is, illetve a BKK járatain is elfogadják a vármegye- és országbérleteket.

Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium első embere a közösségi oldalán emlékeztetett, március elsejétől már az országbérlettel is lehet utazni a BKK járatain. A miniszter a bejegyzésében azt írta: 

„Az első lépést megtettük: úton a nemzeti tarifaközösség felé.”

 

Egyszerűbb lesz az utazás

A miniszter azt írta a bejegyzésében: „Előny az utasnál!” Ezzel Lázár arra utalt, hogy sokan nagyot nyernek a változásokkal, többek között az agglomerációból ingázók, mert 75 ezer felnőttnek közel tízezer forinttal, 85 ezer diáknak pedig közel 3500 forinttal kerül majd kevesebbe havonta a közlekedés. Emellett a döntés nyertesei az agglomerációban élő 14 év alatti diákok, hiszen nekik teljesen ingyenessé válik a közlekedésük.

Lázár János szerint ezzel egyszerűbb, olcsóbb és igazságosabb lesz a közösségi közlekedés. 

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/BKK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.