Lemondásra szólította fel Karácsonyt egy baloldali szervezet

Szerintük senki sem hiszi el, hogy tud vezetőként fellépni Budapesten.

2024. 02. 06. 22:02
KARÁCSONY Gergely; WALTER Katalin; CSOHÁNY András
Budapest, 2023. augusztus 4. Karácsony Gergely fõpolgármester (b), Csohány András, a kivitelezõ A-Híd Zrt. vezérigazgatója (b2) és Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója (elöl, j) a felújított Lánchídon az átadás napján, 2023. augusztus 4-én. A híd rekonstrukciója 2 év 5 hónapig tartott, és bruttó 26,7 milliárd forintba került. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Itt lenne az ideje, hogy Karácsony a maga és Budapest érdekében lemondjon a tisztségéről, vagy legalábbis ne induljon újra a főpolgármester-választáson!” – jelentette ki közleményében a Szolidaritás Mozgalom elnöke. 

Székely Sándor szerint ki kell vizsgálni, hogyan kerülhetett ötmilliárd forinttal többe a Lánchíd felújítása, főleg úgy, hogy szűkített technikai tartalommal készülhetett el.

Az már csak hab a tortán, hogy a felújított hídon autók nem haladhatnak át, tehát valójában Budapesten ma egy híddal kevesebb van az autósok számára, mint négy évvel ezelőtt

– állapította meg. Székely Sándor úgy látja, Karácsony Gergely az elmúlt négy és fél évben hibás döntések sorozatát hozta meg, amelyek a fővárosi közlekedés egyértelmű romlásához vezettek. 

Ezenfelül semmilyen más érdemi esemény nem történt az általa vezetett fővárosban, és ez még akkor is botrány, ha a kormány egyértelműen akadályozta a város működését

– jegyezte meg Székely Sándor. A sorozatos botrányok hatására Karácsony Gergely valójában elvesztette a városvezetői imidzsét, hiszen senki sem hiszi el neki, hogy tud vezetőként fellépni Budapesten, főleg, miután hivatalában hagyta Walter Katalint, aki levágandó pulykákhoz hasonlította a választópolgárokat – közölte a Szolidaritás vezetője.

A Magyar Nemzet már írt róla, hogy megindult a háttérben az ötletelés a baloldalon a főpolgármester körüli botrányos ügyek és egy lehetséges kihívó, Vitézy Dávid népszerűsége miatt. A fővárost irányító baloldali pártok soraiban megjelent az elbizonytalanodás Karácsony Gergely személyét illetően. Forrásaink szerint többen tartanak attól, hogy előállhat olyan helyzet, mint a 2021-es előválasztási kampányban, amikor Karácsony önként visszalépett. Szocialista politikusok úgy látják, hogy Tüttő Kata alkalmas lenne főpolgármesternek.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Csohány András, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.