Siklósi Beatrix: A család a legfontosabb összetartó erő

A közmédia számos műsorával hívja fel a figyelmet a házasság, a család értékeire az egyhetes programsorozat ideje alatt.

Forrás: MTI2024. 02. 07. 17:04
GULYÁS Gergely; SIKLÓSI Beatrix
Budapest, 2022. augusztus 19. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Siklósi Beatrix újságírónak, a Kossuth Rádió csatornaigazgatójának az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A család a legkisebb, de az egyik legfontosabb összetartó erő a társadalomban. Erre vigyázni kell – hangsúlyozta Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió csatornaigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában a vasárnap kezdődő házasság hete alkalmából. Kiemelte: a közmédia számos műsorával hívja fel a figyelmet a házasság, a család értékeire az egyhetes programsorozat ideje alatt. Siklósi Beatrix kijelentette: a közmédia feladata, hogy utat mutasson ebben a kicsit zavarodott világban és a hagyományos értékek közvetítésével segítsen a nézőknek, hallgatóknak.

SIKLÓSI Beatrix
Siklósi Beatrix (Fotó: MTI/Kovács Attila)

– Egymás mellett megmaradni egy életen át nagyon nehéz feladat – hangsúlyozta a csatornaigazgató, hozzátéve: egy családban nagyon fontos, hogy a nehézségeket is együtt próbáljuk átvészelni.

– Szeretni valakit nem biztos, hogy csak egy érzelem, hanem elköteleződés is, ami sok mindennel jár együtt – fogalmazott. Siklósi Beatrix azt mondta: a közszolgálatnak nagyon fontos feladata, hogy rámutasson a hagyományos családi értékekre, és a fiatalok számára is közvetítse ezeket az üzeneteket, mert ma jellemzően ösztönszerűen élünk és nem tudjuk, mi az, hogy hűség.

A Kossuth rádió csatornaigazgatója hangsúlyozta, a házasság hete alkalmából a Kossuth rádióban a Jó napot, Magyarország! című műsorban kérik a hallgatókat, osszák meg a véleményüket arról, mi a sikeres házasság és a szép családi élet titka. Szintén a Kossuthon a Délelőtt, illetve a Vendég a háznál című műsorokban foglalkoznak kiemelten a házasság témájával, míg a Dankó rádió a Szerenád című produkcióval járul hozzá, hogy az emberek kicsit közelebb kerüljenek egymáshoz, az M5 csatornán pedig az Ez itt a kérdés című műsor foglalkozik a férfi és a nő szövetségével – sorolta a példákat.

Siklósi Beatrix kitért arra, hogy a házasságkötésre minden időszakban, minden korosztályban lehet készülni, a műsorokban lesznek például olyan vendégek, akik hetvenéves korukban találtak egymásra. Megemlítette továbbá, hogy a Kossuth rádióban rendszeresen vendégeskednek a magyar űrhajósok, akiket most arról kérdeznek, mennyire segíti az életmódjukat az, hogy családban, házasságban élnek.

Borítókép: Siklósi Beatrix újságíró, a Kossuth rádió csatornaigazgatója (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.