Soha nem ér véget az influenzaszezon? Még mindig rengetegen fordulnak orvoshoz a tünetek miatt

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 55 100-an fordultak múlt héten orvoshoz influenzás tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön közzétett jelentésében.

Forrás: MTI2024. 02. 29. 12:10
null
Szendehely, 2023. június 26. Vizsgáló a háziorvosi redelõben Szendehelyen, a háziorvosi és védõnõi rendelõ átadása napján, 2023. június 26-án. A Nógrád vármegyei településen 226 millió forintos támogatással megépülhetett a rendelõ, valamint további 100 millió forintból fogorvosi rendelõ építését is megkezdik, teljessé és korszerûvé válik az ott élõ csaknem 1700 ember egészségügyi ellátása. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 8. héten – február 19. és 25. között – az influenzás betegek 40,3 százaléka volt gyerek, 29,1 százaléka a 15–34 évesek, 22,5 százaléka a 35–59 évesek és 8,1 százalékuk a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Az adatok szerint múlt héten az országban hét közigazgatási területen nőtt, tizenkét területen csökkent, és egy területen – Budapesten – nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. Az írták, hogy a vizsgált légúti mintákban

az influenza pozitivitási arány 41,1 százalék, a SARS-CoV–2 pozitivitási arány 2,5 százalék volt.

A 8. héten akut légúti megbetegedés halmozódásáról hét jelentés érkezett hét területről, ezek Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye. 

A megbetegedések három óvodát, egy általános iskolát és három szociális intézményt érintettek.

A múlt héten 357 embert vettek fel kórházba súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 42-en szorultak intenzív ellátásra.

Borítókép: Illusztráció (MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.