Pisztollyal támadt fiatalokra egy férfi Budapesten, el is sütötte a fegyvert

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2021 nyarán gáz-riasztó pisztollyal rátámadt egy fiatal nőre és egy férfira Budapest XVII. kerületében – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 02. 29. 12:00
Budapest, városkép Budapest, 2023. december 28.
A kiáradt Duna Budapesten 2023. december 28-án. Hosszan elnyúló tetõzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot; Budapesten az elõzõ nap este tetõzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt.
MTI/Balogh Zoltán
illusztráció Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a férfi még 2021-ben, július 4-én az esti órákban, kábítószeres állapotban követni kezdte a fiatalokat, majd utánuk futva azt kiabálta, hogy beszóltak neki.

A fiatalok próbálták nyugtatni a férfit, de ő rájuk támadt. Először megrúgta a fiatal férfit, majd egy – engedély nélkül tartott – gáz-riasztó pisztolyt vett elő, és 40 centiméterre a nő mellkasától elsütötte – tudatta a főügyészség.

A vádlott a nyakánál fogva a földre szorította a nőt. A fiatal férfi ököllel arcon ütötte a támadót, aki ennek hatására elengedte a nőt. A sértettek ekkor menekülni kezdtek a vádlott elől, akit egy arra járó szabadnapos rendőr tartóztatott fel, és a kollégái kiérkezéséig visszatartott.

A nő könnyebb, főleg zúzódásos sérüléseket szenvedett – ismertette a főügyészség.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 32 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja.

Borítókép: Budapest városkép (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.