Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Szentkirályi Alexandra: Új gyermekvédelmi törvénycsomagot nyújt be a kormány

A kormányszóvivő a közösségi oldalán üzent.

Forrás: Facebook2024. 02. 17. 16:09
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2024. február 1. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 1-jén. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közösségi oldalán azt írta:

„A magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni, ezért új gyermekvédelmi törvénycsomagot nyújt be a kormány.”

A kormányszóvivő korábban arról írt, hogy szigorúbb szabályokat vezetnek be a gyermekvédelmi intézményekben.

A kormány levonta a következtetéseket

Ahogyan arról a Magyar Nemzet beszámolt, a pénteki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: a kormány a politikai következtetéseket levonta abból az ügyből, ami az elmúlt két hétben a magyar nyilvánosságot meghatározta. – A pedofíliára való szabályozást szintén a kormány szigorította, külön nyilvántartást hoztunk létre – sorolta Gulyás Gergely.

Orbán Viktor: Az áldozatok kálváriája kötelez minket

Orbán Viktor 25. évértékelőjén is leszögezte: a magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni. – Át kell fésülni, és ki kell egészíteni a gyermekeink védelmét hivatott jogszabályainkat, az alkotmánytól a miniszteri rendeletekig. Az áldozatok kálváriája arra kötelez bennünket. Arra, hogy megerősítsük a gyermekvédelmi intézményeink vezetését és felügyeletét, az ott dolgozókra vonatkozó előírásokat és korlátozásokat. Mindezeket együtt pedig egy új gyermekvédelmi törvénycsomag formájában be kell nyújtanunk az Országgyűlésnek. A képmutató és kétszínű baloldal ott majd vitézkedhet. Na, ott majd lehet kapaszkodni – jelentette ki a miniszterelnök szombaton, a Várkert Bazárban elmondott évértékelő beszédében.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.