Orbán: A jövő a zöldenergiáé

– Időtlen idők óta most nem követői, hanem globális éllovasai vagyunk egy technológiai átalakulásnak, ezzel megmentve autógyárainkat – jelentette ki a miniszterelnök.

2024. 02. 17. 18:21
ORBÁN Viktor
Budapest, 2024. február 17. Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A jövő a zöldenergiáé meg azoké, akik gyorsan és észszerűen tudnak átállni – jelentette ki mai évértékelőjén Orbán Viktor. A miniszterelnök tájékoztatása szerint a kormány egységes, kétharmad van a parlamentben, s ennek a stabilitásnak, egységnek az emberek szempontjából az értelme és haszna az, hogy villámgyorsan alkalmazkodhatunk. Hozzátette: egész Európában mi tudunk legjobban alkalmazkodni a változáshoz, ez behozhatatlan versenyelőny, ezért is csípi sokak szemét. 

A miniszterelnök elmondta, hogy a zöldátálláshoz a zöldenergiát meg kell termelni, majd el kell tárolni. Mint jelezte, a nukleáris energia nélkül nem lehet elhagyni a fosszilis energiát. – A naperőmű-fejlesztési programunk vágtat. Minden tervet és rekordot megdöntöttünk. Lantos Csaba miniszter úr a végén tényleg csodát tesz – tette hozzá. 

Felhívta a figyelmet, hogy néhány évre vagyunk az energiafüggetlenségtől. Kiemelte, hogy keményebb dió a megtermelt energia eltárolása, ám ebben Európa élvonalában járunk. Orbán Viktor rögzítette, hogy a magyar kormány erre több száz milliárd forintot fordít. Szerinte figyelembe kell venni az emberek jogos elvárásait, ezért csak az európai mércével is biztonságos üzemek működhetnek Magyarországon. 

– Időtlen idők óta most nem követői, hanem globális éllovasai vagyunk egy technológiai átalakulásnak, ezzel megmentve autógyárainkat – mondta a növekvő gyártókapacitásokról. Hozzátette: 

nem engedhetjük meg magunknak azt az elmebajt, amit a német zöldek, miszerint az a jó autó, amit le sem gyártanak.

A magyar autóiparai termelés értéke 13 ezermilliárd forint, több százezer család kenyerét adja.

„A magyarországi zöld autóipari átállás hatalmas technológiai siker” – fogalmazott. 

Az évértékelőről a teljes élő tudósításunkat ITT lehet visszaolvasni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.