A miniszterelnök üzent Nagy Mártonnak: Ez nem lesz egyszerű

Orbán Viktor értékelése szerint sikerült elkerülni az ikerdeficitet.

2024. 02. 17. 18:05
ORBÁN Viktor
Budapest, 2024. február 17. Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikerült megtartani a külkereskedelem és az export magas értékét, így meg tudtuk előzni a közgazdászok által ikerdeficitnek nevezett pénzügyi jelenséget, amikor a költségvetési hiány és a külkereskedelem egyszerre romlik el, aminek általában pénzügyi csőd és gazdasági megszorítás a vége – erről is beszélt mai évértékelőjében Orbán Viktor. – Hogy ez nem következett be, abban elévülhetetlen érdemei vannak Szijjártó Péternek – jelentette ki, megköszönve a miniszter munkáját. 

A miniszterelnök kifejtette: sikerült közelebb hozni a külhoni magyarokat: három hidat építettek az Ipolyon, napi tízszer jár a vonat Szeged és Szabadka között, és heti háromszor a repülő Budapest és Kolozsvár között. 

– Emellett az inflációt a jegybank segítségére sietve sikerült a rekordmagas 25-ről négy százalék alá szorítani, a költségvetési hiányt csökkenő pályán tartani, a minimálbért 15, a szakmunkás-minimálbért tíz százalékkal emelni, 

akkor nem lehetünk elégedetlenek, a 2023-as extra nehéz évből sikerült kikecmeregni – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ez szép dolog, de az ember azért ennél többre vágyik. Mint mondta, 

a futballban sem az győz, akinek több védése van, hanem aki több gólt lő.

A 2024-es esztendőre azt javasolja, képzeljük magunk elé a 2019-es utolsó békeévet. Erre az útra kell visszakapaszkodnunk 2024-re. A bukmékerek a magyar sikerre fogadnak a miniszterelnök tájékoztatása szerint, azonban ez még így sem lesz egyszerű Nagy Mártonnak. Hozzátette: a világ azóta sokat változott, ezt sem hagyhatjuk figyelmen kívül. 

Az évértékelőről a teljes élő tudósításunkat ITT lehet visszaolvasni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.