Úgy ütötték egymást a kukákkal, mintha nem lenne holnap

Lehet, hogy egy kicsit felöntöttek a garatra. De csak lehet.

Forrás: Ügyészség2024. 02. 27. 13:27
EP2I4049 budapest Szemétszállítás. Kukás autó
illusztráció Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség öt férfival szemben, akik italozást követően az utcán verekedtek egymással.

A vádirat szerint három férfi még 2022. május 2-án ugyanazon a nyergesújfalui szórakozóhelyen tartózkodott, ahol egy születésnapot ünneplő testvérpár is italozott. Az egyik ünneplő férfi az ott tartózkodó vendégekbe belekötött, őket veréssel fenyegette, hangoskodott, a felszolgálót sértegette, az italát kiborította. Bár a testvére próbálta visszafogni, együtt a szórakozóhely teraszára mentek, ahol szóváltás közben lökdösték egymást, közben az egyik vendég a szórakozóhely ajtaját bezárta, mert a fenyegető férfi magatartása riadalmat keltett.

Miután a testvérek rájöttek, hogy nem jutnak vissza az épületbe, egyikük üres sörösüveget dobott az ajtónak, majd mindketten elindultak a szórakozóhelyről, míg a három másik férfi a testvéreket követni kezdte, hogy ezért számonkérjék őket.

A három férfi utolérte az ittasságuk miatt egymásba kapaszkodó testvéreket, akik közül az egyik rögtön megindult a három férfi felé, azonban a testvére visszafogta. 

Az egyik elkövető felkapta az utcán lévő kukát, és azzal a felé megindult férfi fejére csapott, majd a kukával felé is ütött, a három férfi közül az egyik pedig belerúgott a férfiba, aki elindult az irányába. 

Közben az egyik garázda elkövető a testvérpár másik tagjába rúgott bele, mire az a fémkukát megfogta és azt elhajította a velük szemben álló társaság egyik tagja felé. Azonban a dobás egy drogéria üvegét érte el, amiben csaknem százötvenezer forintos kárt okozott. Két férfi az utcán lévő kátyút körülvevő paravánt a testvérek irányába borította, illetve egyikük a kukával megdobta az egyik testvért.

Az ügyészség három elkövetőt garázdaság bűntettével, egy elkövetőt garázdaság vétségével, illetve az egyik garázda férfit rongálás vétségével is vádolja és ezért három vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés, míg két vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A verekedést egy utcai biztonsági kamera rögzítette, ezt ide kattintva nézhető meg. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.