Videón, amint lecsap a TEK a férfira, aki terrorral fenyegetőzött Erzsébetvárosban

Őrizetbe vették a férfit, aki VII. kerületi lakásában kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét, mielőtt a TEK ártalmatlanná tette – írta az MTI a rendőrségi portál alapján.

Forrás: Police2024. 02. 27. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett és zaklatás vétség miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya egy 44 éves budapesti lakos ellen. 

A megalapozott gyanú szerint N. Csaba február 25-én este hat és tizenegy óra között erzsébetvárosi lakásában fogva tartotta egy látogatóba érkező ismerősét. A fiatal nőt pisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát – írja a rendőrségi portál

A férfi ezután a 112-t hívta, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a hölgy egy férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt.

Tekintettel arra, hogy a videó alapján feltételezhető volt, hogy fegyveres túszejtés áll fenn, a helyzet megoldása érdekében a BRFK tájékoztatta az ilyen esetekben kizárólagossággal rendelkező Terrorelhárítási Központot (TEK). A helyszínre kiérkező egység tárgyalója azonnal megkezdte a munkát a férfival, aki nem akart együttműködni. A TEK helyszínen lévő erői felkészültek a túszhelyzet végleges felszámolására és az ingatlanba történő behatolásra, végül – közel másfél órás tárgyalás után – sikerült elérni, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt. 

Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték.

A TEK műveleti egysége ekkor elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak.

A fővárosi nyomozók a lakásban lefoglalták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert. Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni. 

N. Csaba beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg,

 emiatt állítása szerint nem emlékezett a történtekre. Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Borítókép: Police

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.