Félmillióba fájt egy győri nőnek a kézműves Netflix

Ez tényleg nagyon aljas trükk.

Forrás: Police2024. 02. 27. 12:33
Police,Lights,At,Night,In,The,City, rendőrautó, rendőr, villogó
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzenetet kapott a telefonjára egy 40 éves győri nő a napokban arról, hogy az egyik népszerű online médiaszolgáltatónál lévő előfizetésének felfüggesztése előtt frissítse az elérhetőségét. Nem is igazán gyanakodott, mert van ilyen előfizetése, ezért az üzenetben elküldött linken keresztül megadta a bankkártyája adatait és a biztonsági ellenőrző kódot is. 

Ezután közel 500 ezer forintot emeltek le jogosulatlanul a számlájáról.

A rendőrségi portál arra kér, hogy az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós ajánlásait, ezek az alábbiak:

  • Bankkártyaadataikat semmilyen körülmények között ne adják meg idegeneknek! A hátoldalon található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.
  • Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval folytatnak online ügyintézést, javasolják, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációján keresztül végezzék el!
  • Ismeretlen forrásból, sms-ben vagy e-mailben küldött linkre soha ne kattintsanak!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat ide kattintva talál.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.