Újabb részletek derültek ki az újpesti gyerektáborban történt incidensről

A botrányba keveredett baloldali vezetésű újpesti önkormányzat válaszolt lapunk megkeresésére, és reagált a sajtóban megjelent hírekre, miszerint egy helyi kulturális központ által szervezett táborban kiskorú gyermekek között félreérthető szexuális magatartás történt. Az eset súlyosságát jelzi, hogy a cég MSZP-s vezetőjének távoznia kellett, a rendőrség pedig nyomozásba kezdett az ügyben.

2024. 02. 28. 21:13
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újpest Önkormányzata a 2023 nyarán történt esetről február közepén szerzett tudomást telefonos bejelentés alapján – reagálta a kerületi önkormányzat lapunk megkeresésére. 

Mint írták, 

a tudomásszerzést követően Újpest Önkormányzata azonnal és haladéktalanul vizsgálatot rendelt el a tábort szervező önkormányzati cégnél. A vizsgálat lefolytatása után az önkormányzat tudomására jutott információkat és iratanyagot a hatályos gyermekvédelmi jogszabályoknak megfelelően haladéktalanul eljuttatta az illetékes rendőrkapitányságra, valamint továbbította az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálat részére.

Az önkormányzat emellett részletesen beszámolt lapunknak az ügyről, leírták, hogy a tábor egyik nyílt területen található gyülekezőhelyén az egyik kiskorú masszírozta a másik, ellentétes nemű kiskorú alhasát. Az önkormányzat ugyan nem állította, hogy ez a magatartás a két kiskorú között szexuális jelentéstartalommal bírt, de mivel a jelen lévő pedagógusok mindezt ilyen értelemben félreérthetőnek minősítették, a gyermekvédelemre vonatkozó jogszabályok alapján az önkormányzatnak jelzési kötelezettsége volt. 

Az Újpesti Kulturális Központ ügyvezetője részéről tudomásunk szerint az eset után, a pedagógusok jelzésére olyan jellegű intézkedés történt, amely biztosította azt, hogy a tábori turnusban a két kiskorú a továbbiakban ne érintkezhessen.

Azt, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett, a törvényi előírásoknak megfelelően hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és megállapítani, hogy ez a magatartás bármilyen formában hordozott-e szexuális jelentéstartalmat vagy sem. Ugyanakkor azt is el kell mondanunk, hogy tudomásunk szerint az adott szituációban sem szexuális aktus, sem erőszak, sem fizikai kényszerítés nem történt. De ha ilyen felmerült volna, ismerve az ügyvezetőt biztosak vagyunk benne, hogy azonnal cselekedett volna

– írta válaszában az önkormányzat, majd pedig kijelentették, minden olyan kérdést és állítást, amely arra utal, hogy az önkormányzatnak szándékában állt volna az esetet eltussolni, határozottan visszautasítják, illetve az eltussolás szándékát az Újpesti Kulturális Központ Kft. lemondott ügyvezetőjéről sem feltételezik.

Azonban a lapunknak megküldött információk számos részletet nem tüntetnek fel, ugyanis amint arról már korábban is beszámoltunk, úgy tudjuk, a történet szereplője egy nyolcéves kisfiú és egy tizenhét éves lány, vagyis a két kiskorú között csaknem tíz év korkülönbség volt az eset megtörténtekor. 

Az esetet végül azonban a lány jelezte a nevelőjének, ő pedig a történtekről beszámolt az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetőjének, Belán Beatrixnak. Emellett információink szerint Belán úgy döntött, nem küldenek hivatalos jelzést a gyermekvédelem felé, ezt csak nyolc hónappal az eset után tették meg.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.