Videón Magyarország legmodernebb önjáró lövege, de hamarosan a főtéren is megnézheti

Itt a soha vissza nem térő alkalom.

Forrás: BAON2024. 02. 02. 12:44
null
20231116 Bakonykút, PzH 2000 önjáró löveg éleslövészete Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Honvédség legmodernebb harcjárművét, a nemrégiben beszerzett PzH 2000-es önjáró löveget láthatják a kecskemétiek hétfőn reggel hat órától a városháza előtti téren – adta hírül a Baon. A világ egyik legmodernebb harcjárműve február 5-én egészen este tíz óráig tekinthető meg egy Gidránnal együtt. 

Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy a löveg csak éjszaka szállítható, ezért aki szeretné megnézni, amint megérkezik a városba az önjáró löveg, jó, ha már reggel hat óra előtt megérkezik a térre. 

A bemutató már csak azért is kuriózum, mert az országban csak néhány településen láthatják a különleges tüzérségi eszközt – tájékoztatott Gáldonyi Sándor őrnagy, a Kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzó Iroda vezetője. Az őrnagy kiemelte, hogy az egyszeri lehetőség a hadsereg toborzásának köszönhető, hiszen folytatódik a tavaly meghirdetett Embert a vasra! kampány, melynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelző PzH 2000 önjáró löveg leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. 

Emlékeztettek, hogy a kampány második fázisát november 16-án hirdette meg Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, 

a tüzéreket bruttó 737 ezer forintos illetményért várják.

A Panzerhaubitze 2000  önjáró löveg egy erősen páncélozott, támogató fegyverrel felszerelt lánctalpas jármű, napjaink egyik leghatékonyabb tüzérségi eszköze, kezeléséhez azonban modern haditechnikához értő fiatalokra van szükség – részletezte Gáldonyi őrnagy.

Tájékoztatott arról is, hogy már az alapképzésben részt vevők kiemelt illetményt kapnak az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály állományában Tatán. A kiképzés sikeres teljesítése után képességeik, tapasztalataik és eredményeik alapján tüzér bemérő, PzH 2000 irányzó, PzH 2000 kezelő, PzH 2000 vezető, vontatókezelő, lőszeres, vontatóvezető, radarkezelő beosztások valamelyikébe kerülhetnek. Jelentkezni egyébként ide kattintva is lehet. 

 

Borítókép: Dinamikus bemutatón a PzH 2000 (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.