Fél éven belül indulhat újra a kiégett visegrádi szálloda + videó, galéria

Jelenleg is folyik a tűzvizsgálat az ügyben.

2024. 03. 10. 16:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzeset ellenére is fél éven belül újraindulhat a Dunakanyar ékszerének tartott Hotel Silvanus – írja a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál. A lapnak a szálloda üzemeltetési igazgatója nyilatkozott, és az elmondottak alapján a hotel vezetősége nagyon bizakodó.

Talpra állunk!

– jelentette ki Pintér Róbert, utalva arra szlogenre, amelyet a Hotel Silvanus dolgozói választottak a tűzeset napján. Visegrád és a hotel történetében is emlékezetes ez a dátum: 2024. március 9. Mint ismert, szombaton borzasztó tűz pusztított a Dunakanyar egyik legkedveltebb szállodájában.

A jelenlegi állás szerint fél éven belül újraindul a szálloda, és már csak egy rossz emlék lesz minden

– mondta Pintér Róbert. Hozzátette: bizonyos ideig szünetet kell tartaniuk, tehát bezár a hotel, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra tudják fogadni a vendégeket.

Jelenleg is folyik a tűzvizsgálat az ügyben.

 

Pokoli tűzzel kellett megbirkózniuk a tűzoltóknak

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, kigyulladt és teljes terjedelmében égett a visegrádi Silvanus Hotel negyedik szintje a Feketehegy utcában. A gyorsan terjedő lángok akkora sötét füstfelhővel jártak, hogy szinte a Dunakanyar minden pontjáról lehetett látni. A tűz kezdetekor

az épületben kétszáz vendég tartózkodott, szerencsére senki sem sérült meg közülük.

A tüzet végül 14 vízsugárral sikerült körülhatárolni, majd eloltani.

Másnap, azaz március 10-én a szálloda összes dolgozója megjelent a helyszínen, ami hatalmas összefogásról árulkodik. Pintér Róbert szerint első körben tájékoztattak mindenkit a történtekről, majd a vezetőség kiosztotta a feladatokat. A földszint bizonyos helyiségeiben már elkezdtek takarítani. A tető teljes terjedelmében leégett, és a negyedik emelet szobáinak jó része is a lángok martalékává vált.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Borítókép: A kigyulladt Silvanus hotel (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.