Fidesz: Baloldali elítéltektől nem fogadunk el kioktatást!

Varju László és Fekete-Győr András még mindig parlamenti képviselők, nem vállaltak felelősséget – hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt.

Forrás: A Fidesz Facebook-oldala2024. 03. 07. 8:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most azok a baloldali képviselők prédikálnak erkölcsi magaslatokból az Országgyűlésben, akiket jogerősen elítélt a bíróság – közölte a Fidesz a párt Facebook-oldalán. Emlékeztettek: Varju László és Fekete-Győr András nem mondott le. Nem vállalták a tetteikért a felelősséget. Ráadásul a Gyurcsány vezette baloldal még mentegeti is őket. Nem kérünk belőlük! – jelentették ki.

Mint arról lapunk is beszámolt, Varju László az ATV Egyenes beszéd című műsorában bűnösnek nyilvánításáról elmondta, hogy szomorú, de ha a 2018-ban történtekre gondol, akkor nyugodtabb, és úgy érzi, hogy neki van igaza. Úgy folytatta: a következő hónapokban azzal fog foglalkozni, hogy bebizonyítsa, neki van igaza, és ezt a bíróság is ismerje el. Arra a felvetésre, hogy a Fidesz frakcióvezetője felszólította a lemondásra és a közéletből való távozásra, úgy reagált, szerinte inkább Kocsis Máténak kellene eltűnnie.

Mint a Magyar Nemzet cikkéből kiderült, Fekete-Győr Andrást, a Momentum korábbi elnökét másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték, amiért a 2018-as demonstráción füstgránáttal dobálózott. A büntetést a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette. Az elítélt baloldali politikus szintén az Egyenes Beszédben az ellene hozott egyéves börtönbüntetés ítéletével szemben a szocialista idők eljárásához hasonlította az ügyét, szerinte koncepciós per áldozata, pedig valójában ártatlan. A volt momentumos elnök úgy vélte: a tüntetésen való részvétele annyit jelent, hogy élt a véleménynyilvánítás szabadságával, ám továbbra is hivatalos személy elleni erőszaknak számít a feladatukat ellátó rendőrök felé füstgránátot dobni. 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Varju László a bíróságon (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.