Fontos bejelentést tett a bérletekről a BKK

A hónap végéig kompenzálják az éves bérlettel rendelkezőket.

2024. 03. 02. 8:50
null
Budapest, 2023. november 12. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) autóbuszai torlódnak az Erzsébet hídon, a Március 15. téri buszmegállóban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerűbb és olcsóbb lett a közösségi közlekedés: a pénteken életbe lépett változással a budapesti bérletesek és az agglomerációból ingázók is jól járnak. Az árcsökkenés miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) időarányosan kompenzálja azokat a magánszemélyeket, akik az elmúlt hónapokban már előre megváltották az éves, a szemeszter- vagy a negyedéves bérletüket – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a BKK.

BKK-utalványra jogosultak a teljes árú Budapest-bérletet vásárló magánszemélyek, a kedvezményes árú Budapest-bérletet vásárló tanulók, valamint a kedvezményes árú Budapest-bérletet vásárló nyugdíjasok. Az utalvány

a BKK ügyfélközpontjaiban vehető át március 1-jétől március 31-ig

az érvényes bérlet vagy a tranzakcióazonosító és az adóazonosító jel bemutatásával. Az utalvány egy éven át használható fel bármilyen BKK-termék, illetve Pest vármegye- és országbérlet megvásárlására.

A BKK kibővíti a kompenzáció mértékét azoknál a magánszemélyeknél – felnőtteknél és tanulóknál egyaránt –, akiknek 2024. március 1-jén érvényes éves vagy szemeszterbérletük van, és az agglomerációból ingáznak Budapestre vagy Budapestről az agglomerációba. A fenti feltételeknek megfelelő éves bérlettel rendelkező felnőttek a bérletük lejártáig hátralévő időnek megfelelően havonta számított 8500 forint értékű BKK-utalványt vehetnek át. A fenti feltételeknek megfelelő, éves bérlettel rendelkező tanulók ugyanilyen számítás alapján havi háromezer forintos, a szemeszterbérletesek pedig mindösszesen 15 ezer forintos kompenzációra jogosultak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.