Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Most mélyen hallgatnak a családon belüli erőszakról a baloldali képviselők

Hidegen hagyja a női ellenzéki politikusokat a jobboldali családanya kálváriája.

Forrás: Origo2024. 03. 27. 13:24
Varga Judit (Fotó: Facebook/ Varga Judit)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női jogok szavakban elszánt harcosait kereste meg az Origó Varga Judit keddi Facebook-bejegyzése kapcsán. Aziránt érdeklődtek, hogy a baloldali képviselőnők mit szólnak ahhoz, hogy Magyar Péter verte, övcsatjával ütötte házasságuk idején a feleségét, három gyermeke édesanyját.

A lap utánajárt annak, hogy egyes, a női egyenjogúságot hirdető, a nők elleni erőszakot oly gyakran elítélő baloldali női politikusok miként vélekednek a történtekről.

Az üggyel kapcsolatban az Origó megkereste Kunhalmi Ágnes (MSZP), Gurmai Zita (MSZP), Szabó Tímea (Párbeszéd), Donáth Anna és Cseh Katalin  (Momentum) képviselőket, ám a cikk megjelenéséig nem kaptak választ egyik politikustól sem.

Amint arról már korábban is beszámoltunk, jó ideje sejthető volt, hogy nem teljesen normális, ahogy Magyar Péter bánt a feleségével, három gyermekük édesanyjával. Az Origó szerint a válaszokból kitűnik: Varga presszió alatt állt a beszélgetéskor, mint előtte és utána talán többször is. De arra saját bevallása szerint sem számított, hogy Magyar megteszi, amivel hónapok óta zsarolta: közzéteszi kettejük beszélgetését.

A volt miniszter keddi, hosszú posztjából pedig kiderült, hogy a Magyar Péter által közzétett felvétel régi sebeket tépett fel benne. 

Részletesen beszámolt a számos eset közül egy konkrét alkalomról, amikor férje részegen hazaérve elkezdte őt verbálisan inzultálni, sértegette, bántotta, provokálni igyekezett, majd amikor nem kapott választ, figyelmet, akkor fizikális erőszakhoz folyamodott.

Magyar Péter könyveket vagdosott az ágyban magát összehúzó, rettegő feleségéhez, majd az övcsatja is csattant az asszony hátán. Beszédes, hogy a férj ezek után még rúgott egyet gyermekei anyján, kigúnyolta őt.

Borítókép: Varga Judit (Forrás: Facebook/Varga Judit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.