Nemzetközi bűnbandára csaptak le a magyar nyomozók

Spanyolországból szállítottak kábítószert Magyarországra.

2024. 03. 06. 8:20
Egy közel négy évvel ezelőtt indított nyomozást fejeztek be kollégáink. Több felvonásban számoltak fel egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetet, az akciók itthon és Spanyolországban történtek.
Fotó: Sagyibó Melinda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy közel négy évvel ezelőtt indított nyomozást fejezett be a rendőrség: több felvonásban számoltak fel egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetet, az akciók itthon és Spanyolországban történtek – ismertette a rendőrség.

Fotó: Police.hu

A nyomozás megállapításai szerint a szigorú hierarchiára épülő, főként magyar állampolgárokból álló bűnszervezet spanyolországi ültetvényeken termesztett marihuánát. Az onnan származó, szerény becslések szerint is legalább 270 kilogrammnyi drogot aztán kamionba rakodták, majd Németországba, illetve Magyarországra szállíttatták. Az egyik ilyen szállítmány sofőrjét kapcsolták le 2020 júliusában az M7-es autópályán.

Évente egyszer szüreteltek, a 200 kilós szállítmányt a két célországba utaztatták.

A hozam egy tonnára növelése érdekében 600-800 tő telepítését tervezték, az új földterületet már megvásárolták. A megvalósítást a spanyol és magyar rendőrök koordinált rajtaütése hiúsította meg.

A Pest vármegyei rablási nyomozók – bár nem az elsődleges szakterületük – az összes bandatagot azonosították, a még életben lévőket felkutatták, elfogták, hazahozatták. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság rablási alosztálya a bűnszervezetben, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást tizenegy gyanúsítottal szemben befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Borítókép: A lefoglalt kábítószer (Fotó: Police.hu/Sagyibó Melinda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.