Rács mögé került a III. kerületi kenőpénzes botrány három gyanúsítottja

A bíróság három személynek a letartóztatását rendelte el azok közül, akiket a III. kerületi korrupciós botránnyal összefüggésben vettek őrizetbe szerdán – tudta meg a Magyar Nemzet. A negyedik gyanúsított bűnügyi felügyeletbe került.

2024. 03. 08. 17:04
Justice,And,Law,Concept.male,Judge,In,A,Courtroom,With,The bíró, kalapács
572416810 Fotó: everything possible
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc napra elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) az óbudai korrupciós botrány néhány napja őrizetbe vett három gyanúsítottjának a letartóztatását – közölte megkeresésünkre az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt eljáró Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Hozzátették: egy személy esetében a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el. A végzés nem végleges.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a főügyészség szerdán négy embert vett őrizetbe a III. kerületi önkormányzatot érintő korrupciós bűnügyben. A gyanúsítások fiktív szerződésekről és korrupcióról szólnak. A nyomozó ügyészek a Magyar Hírlap értesülése szerint a DK-s vezetésű óbudai önkormányzatnál is házkutatást tartottak.

 

Korrupciós botrányok kibontakozóban

A lap úgy tudja, az eljárás összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel, ami pedig nem más, mint a III. kerületi korrupciós botrány, amiben a KNYF jó ideje nyomozást folytat. Az ügyben több név is előkerült a sajtóban, köztük a baloldal egyik fontos háttérembere, P. Gábor.

Az óbudai korrupciós ügy hátteréről 2021-ben Anonymous is több alkalommal  beszámolt már. Az álarcos alak által közzétett felvételek közül a legerősebb, amikor egy rejtett kamerával készített felvételen az látszik, hogy P. Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forint — feltételezhetően — kenőpénzzel számolt el. A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

Noha az ügyben egyelőre csak az óbudai önkormányzat érintettsége vetődött fel, a botrány szálai elérhetnek több más baloldali kerületig is. Erről részletesen írtunk, a cikk ide kattintva elérhető.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.