Romantikus estének indult, majdnem halállal végződött

A nő meg is halhatott volna.

Forrás: Kemma2024. 03. 01. 14:30
Fotó: picjumbo.com: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/piros-szeretet-romantikus-viragok-196664/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki súlyosan bántalmazta a párját, a Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint. Először egy tatai étterem közepén rendezett jelenetet a pár, majd az utcán folytatódott a veszekedés. A férfi úgy megrúgta a nőt, hogy életmentő műtétre volt szüksége ahhoz, hogy túlélje a szörnyű bántalmazást.

Az agresszív férfit a bíróság két év – végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte és erre az időszakra elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Stoller Katalintól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől a Kemma megtudta, hogy a bíróság külön magatartási szabályként írta elő, hogy a férfi ne fogyasszon alkoholt, valamint indulatkezelési tréningen való részvétere kötelezte. Az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. Az elkövető és védője tudomásul vették az ítéletet.

A megállapított tényállás szerint a férfi és a felesége még tavaly december 30-án este egy tatai étteremben szórakoztak barátaikkal, miközben nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak. A pár között nézeteltérés alakult ki, ezért a férj mérgében söpörte az asztalról a poharakat, amelyek összetörtek.

Hajnali 3 órakor a rendezvény véget ért, ezért a baráti társaság kiment az étterem parkolójába és taxira vártak. A házaspár itt is folytatta a veszekedést, szidalmazták egymást. A nő leült a parkoló szélén lévő szegélyre, a férje pedig elindult gyalog az ellenkező irányba, miközben továbbra is kiabáltak egymással. 

A vita hevében a feleség elindult a párja irányába, aki ezt észlelve megfordult, és maga is elindult a nő felé.

Amikor egymás közvetlen közelébe értek, a férfi nagy erővel hasba rúgta a nőt, aki a rúgástól a földre esett. A férj hátrahagyva feleségét gyalog elindult Tatabánya felé. A rúgás után a nőnek a barátok hívtak mentőt, akin a kórházba szállítása után életmentő műtétet hajtottak végre. Szakszerű orvosi ellátás hiányában a nő meg is halhatott volna. A sérülés tényleges ideje hat-nyolc hétig tartott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.