Vitézy Dávid leleplezte Karácsony képmutatását + videó

A közlekedési szakember ezúttal az óriásplakátok miatt bírálta a főpolgármestert.

2024. 03. 06. 15:16
_Z2K7755
Gyurcsány Karácsony
20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben önkormányzati választás Képen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz emeletnyi reklámfelületet ad bérbe az önkormányzat Kelenföldön, miközben a főpolgármester az elmúlt napokban intenzív kampányba kezdett a fővárosban található óriásplakátok ellen. Budapest vezetője kijelentette: amennyiben a hirdetőcégek nem távolítják el az említett plakátokat, akkor Karácsony Gergely a saját kezével fogja levágni őket.

Engem is felháborítanak a fővárosunkat ellepő óriási reklámhálók, amelyek nem csak a belvárost csúfítják el, hanem a város egészét, így a külső kerületeket is – míg azonban Facebook-videókat bárki tud forgatni, a főpolgármesternek ennél lényegesen több eszköze volt és van a fellépésre

– emelte ki Vitézy Dávid, majd példaként megemlítette, hogy Budapest nyugati kapujában is egy óriási, tíz emelet magas hirdetés fogadja a fővárosba érkező több százezernyi embert.

A tíz emelet magas hirdetőoszlop tulajdonosa ugyanis a fővárosi önkormányzat, ők adták bérbe a tíz emeletnyi reklámfelületet. Az egykor diákok szállásául szolgáló, ma hirdetőoszlopként hasznosított kollégiumépület pont a fővárosi önkormányzat tulajdona

– szembesítette Karácsony Gergelyt a helyzettel Vitézy Dávid, hozzátéve, hogy a városképet csúfító reklámhálók elleni fellepést maximálisan támogatja, de a hangzatos Facebook-videók helyett a főváros kezében lenne eszköz a példamutató fellépésre.

Korábban Karácsony Gergely többször is arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a főváros rendeletének hatására sorra tűnnek el a városképet elrondító gigaplakátok Budapestről. A főváros ugyanis közterületek tulajdonosaként egy rendeletben megtiltotta a hatalmas reklámok kihelyezését.

Most szólok: aki a bírósági döntés ellenére sem szereli le az illegális épülethálóit, azokat én, saját kezemmel fogom elvágni

– közölte a főpolgármester. 

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.