Brüsszel máris fenyegeti hazánkat, hogy hajtsa végre a migrációs paktumot

Kötelezettségszegési eljárást akarnak indítani Magyarország és a szintén tiltakozó Lengyelország ellen.

Forrás: MTI2024. 04. 12. 20:44
ZSIGMOND Barna Pál
Barna Pal Zsigmond, Hungary's Parliamentary State Secretary at the Ministry of European Union Affairs (Photo: MTI/Tamas Kovacs)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Brüsszel máris fenyegeti Magyarországot, hogy hajtsa végre a migrációs paktumot, máskülönben kötelezettségszegési eljárást indítanak hazánk és a szintén tiltakozó Lengyelország ellen – írta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebook-bejegyzésében.

Zsigmond Barna Pál közölte:

a baloldali többségű Európai Parlament a napokban szavazta meg a paktumot, amellyel minden eddiginél nagyobb erővel rákényszerítenék Magyarországra is a migránsok kötelező betelepítését.

Az államtitkár közölte, a brüsszeli migrációs paktum kétfajta kötelező migránskvótát akar bevezetni. Egyrészt követelik, hogy engedjük be a migránsokat a határon, és az országon belül bíráljuk el az illegálisan és sokszor erőszakosan érkező migránsok kérelmeit. Ezzel gyakorlatilag migránsgettók jönnének létre az országon belül, ami hatalmas biztonsági kockázatot is jelentene a magyar településeknek és magyar embereknek – jelentette ki Zsigmond Barna Pál.

Hozzátette, hogy másrészt kötelező migránskvóta alapján rákényszerítenék Magyarországra is a migránsok betelepítését: ha nem hajtjuk végre a betelepítést, akkor húszezer eurót kell fizetnünk minden be nem telepített migráns után.

– Brüsszel tehát minden eddiginél erősebb eszközökkel akarja ránk kényszeríteni a migránsokat, a dollárbaloldal pedig ebben is Brüsszel és a Soros-hálózat követeléseit teljesítené, ha a Gyurcsány vezette baloldal lenne hatalmon, már rég elkezdték volna a migránsok tömeges betelepítését – fogalmazott Zsigmond Barna Pál.

Leszögezte: a kormány álláspontja változatlan: Magyarországot meg kell védeni a migránsok betelepítésétől. A magyar emberek többször, egyértelműen kifejezték, nem akarják, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen – idézte fel az államtitkár.

Álláspontja szerint

a baloldali és brüsszeli bevándorláspárti politika következményeit nem terhelhetik Közép-Európára. Nem fogadunk el olyan európai döntéshozatalt, amely a magyar emberek feje fölött kényszerítené rá bármit az országra – hangsúlyozta.

Kitért arra, hogy a paktum elfogadását követően Donald Tusk lengyel miniszterelnök is leszögezte, Lengyelország nem vesz át egyetlen bevándorlót sem más tagállamoktól, illetve nem hajlandó fizetni azért, hogy ne jöjjenek olyan emberek Lengyelországba, akikkel a lengyelek nem akarnak együtt élni. Donald Tuskkal ebben teljes mértékben egyetért a magyar kormány – jelezte Zsigmond Barna Pál.

Azt írta, Magyarország és Lengyelország nyílt tiltakozása után egyből meg is érkezett a brüsszeli fenyegetés: az Európai Unió belügyi biztosa máris kötelezettségszegési eljárással zsarolta meg a migrációs paktumot elutasító tagállamokat.

– A migrációs paktum csak akkor válik érvényessé, ha az Európai Parlament után az Európai Tanács is megszavazza – mutatott rá az államtitkár.

Megjegyezte:

Brüsszel még arra se volt képes, hogy megvárja a végleges döntéshozatalt, máris elkezdte a migrációellenes tagállamok zsarolását.

– Brüsszelben változás kell, olyan brüsszeli vezetésre és európai parlamenti képviselőkre van szükség, akik megvédik Európát és Magyarországot a migrációtól és a háborútól – közölte Zsigmond Barna Pál.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.