Donáth Anna megtalálta a bőnyi késelés fő felelősét: a kormány

Mélyrepülésbe kezdett a vergődő Momentum elnöke.

Forrás: Mandiner2024. 04. 29. 20:20
HMM_0110
20230701 Eger Donáth Anna Júlia, a Momentum Mozgalom elnöke, a párt európai parlamenti képviselője tartott nyílt fórumot. Fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap Képen: Donáth Anna Júlia, a Momentum Mozgalom elnöke, a párt európai parlamenti képviselője Fotó: Huszár Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányt kárhoztatta Donáth Anna, a Momentum elnöke a bőnyi késelés miatt – vette észre a Mandiner. A rohamos népszerűségvesztésben lévő párt vezetője Facebook-bejegyzésében azt írta:

Ez a borzalom az összeomló magyar iskolarendszer, egy mentálisan leépülő, gyűlöletben szocializálódó társadalom tünete. A »családbarát« kormányzat iskoláiban nincs elég pedagógus, nincs iskolapszichológus, a gyermekvédelmi rendszer leépült, nincsenek vagy nem működnek az intézmények, amik közbeavatkozhatnának. Nincs prevenció, helyette a civileket üldözi a hatalom.

Donáth hozzátette: a gyerekek az iskolában nincsenek biztonságban. 

Kitért arra is, hogy a közösségi médiában megjelent a vérszomj és a rasszizmus. Szerinte ez biztosan nem faji kérdés és nem bőrszínről vagy származásról szól. „Aki most rasszista indulatot fűt, az segít a felelősöknek, hogy elbújjanak a számonkérés elől, akiknek meg kellett volna akadályozniuk, ami történt, és akik szétverik a magyar társadalmat, az iskolarendszert, a szociális szférát, illetve a gyermekvédelmet” – írta Donáth Anna.

Mint arról lapunk hírt adott, egy fiatal lány a bőnyi Szent István Általános Iskolában megszúrta a tanulótársát, aki súlyosan megsérült. A diáklány a tettét egy húsz centiméteres pengehosszúságú késsel követte el, amelyet otthonról hozott, és iskolai padjában rejtett el. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, így a helyszínről mentőhelikopter szállította a győri kórházba. Már megműtötték, jelenleg az állapota életveszélyes, de stabil, és az intenzív osztályon ápolják.

Donáth Anna mélyrepülése

A Momentum elnökének megszólalása újabb mélységeket tárt fel előttünk, habár jártunk már itt. Nem lehet nem felfedezni a párhuzamot Donáth Anna mostani bejegyzése és az egykori politikus, Lantos Gabriella három évvel ezelőtti okfejtése között. A 2021-ben az ellenzéki politikába beszálló egykori kórházigazgató ekkor az Új Világ Néppárt elnökségi tagjaként a kormányt hibáztatta amiatt, mert két gyermek belefulladt a Balatonba. Lantos Gabriella politikai karrierje hamar a földbe állt magasröptű bejegyzése után, elképzelhető, hogy a momentumos EP-képviselőre is hasonló sors vár, miután pártját három-négy százalék közé mérik a közvélemény-kutatók öt héttel a választások előtt. 

Borítókép: Donáth Anna EP-képviselő (Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.