Lázár János: A Déli körvasút megépül, de nem mindegy hogyan

A politikus ezúttal az aggódó újbudai civilekkel járta be a Déli körvasút építkezését, akik elmondásuk szerint nem vasútellenesek, „csak” élhetőkörnyezet-pártiak.

2024. 04. 02. 14:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország egyik legnagyobb vasúti fejlesztését megcsináljuk, mert az Magyarország érdeke – jelentette ki közösségi oldalán az építési és közlekedési miniszter. Lázár János hozzátette: azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan. A politikus ezúttal az aggódó újbudai civilekkel járta be a Déli körvasút építkezését, akik elmondásuk szerint nem vasútellenesek, „csak” élhetőkörnyezet-pártiak. 

Ha kell, a korábbi terveket is átdolgozzuk, hogy a helyiek számára is elfogadható legyen az, ami az ország közlekedése szempontjából elengedhetetlen

– fogalmazott a politikus. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Lázár János már húsvét előtt is szem előtt tartotta a helyiek érdekeit az építkezés kapcsán. Szavai szerint úgy szeretnék a projektet kivitelezni, hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az ott élőknek.

A jövőben nincs éjszakai munkavégzés, húsvétkor pedig semmilyen. A lakóknak jár a nyugalom, az építőknek pedig a pihenés

– jelentette ki a miniszter, aki egyúttal azt is világossá tette, hogy a vasútbővítés mindenképpen meg fog valósulni.

Borítókép: Lázár János civil kísérőivel a Déli körvasút építkezési helyszínén (Forrás: Facebook/Lázár János

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.