Magyar Péter liberálisnak vallja magát, Demszky volt a példaképe

Vona Gábor és Márki-Zay Péter után a jogász is ellátogatott a Spinoza-házba.

2024. 04. 08. 14:15
20240406 Magyar Péter tüntetés
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A maoista Demszky Gábor volt a példaképe a magát liberálisnak valló Magyar Péternek, aki Vona Gábor és Márki-Zay Péter után maga is ellátogatott a Spinoza-házba. A beszélgetés alatt Magyar Péter úgy fogalmazott, alapvetően liberális embernek vallja magát, de hozzáfűzte, hogy mivel a műsort felveszik, talán ezt nem kellett volna mondania – derül ki az Origó összefoglalójából.

A portál felidézte, hogy Magyar Péter, aki korábban jobboldali-konzervatív értékrendűnek mondta magát, a balliberális Spinozában már úgy fogalmazott: nyolcéves kora óta követi a politikát, tízévesen az SZDSZ főpolgármesterét ábrázoló

Demszky-plakátok voltak az ágya mellett.

A lap megjegyzi, normális esetben egy tízéves gyermek szobájának falán sportolók, énekesek vagy éppen színészek szoktak lenni, nem politikusok. Demszky Gábor kapcsán a cikk felidézi,

a volt főpolgármester a rendszerváltás előtt fiatalon maoista, szélsőbaloldali nézeteket vallott.

1972-ben szélsőbaloldali maoista szervezkedésben való részvételéért és a rendszert balról bíráló, az 1919-es tanácsköztársaságot éltető megemlékezés miatt egy évre kizárták az egyetemről és a KISZ-ből – emlékeztet a portál, megjegyezve, hogy Mao-Ce Tung a vezetése alatt több tíz millió embert ölt meg Kínában.

Azt is elárulta a Spinoza-házban Magyar Péter, hogy a 2022-es országgyűlési választáson ő maga a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra akart szavazni, csak a gyermekei behúzták helyette a Fideszt.

Hogy az ellenzék új arca valóban inkább baloldali, bizonyítja, hogy rendezvényein számos vállaltan baloldali elkötelezettségű személy is részt vett, köztük

Nagy Ervin és Epres Attila színészek, míg a résztvevőket Koncz Zsuzsa dalaival fogadták. A legutóbbi rendezvényen jelen volt Nyakó István, Ujhelyi István, de Márki-Zay Péter is hívta a Mindenki Magyarországa Mozgalom és pártja szimpatizánsait.

Magyar Péter ügyvédje az a Bárándy Péter, aki 2002–2004 között az MSZP és az SZDSZ kormányzása alatt igazságügyi miniszter volt.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.