Sorosék brit lapja máris Magyar Pétert reklámozza

A szombati fővárosi tüntetés után egy kávézóban adott interjút Magyar Péter a The Guardian brit napilapnak. Soros György orgánuma igyekezett a lehető legjobb reklámot kihozni a beszélgetésből, kerülve a függetlenségnek még a látszatát is.

Forrás: The Guardian2024. 04. 08. 13:48
20240406 Magyar Péter tüntetés
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy politikai újonc, aki fejfájást okoz a magyar kormánynak, azt mondta, hogy a rendszerben szerzett tapasztalata segíthet neki sikerrel járni ott, ahol más ellenzéki szereplők elbuktak, és a közvélemény-kutatásokban elért komoly eredményére és víziójára hivatkozva jelzi, hogy lehetséges a változás” – írja a The Guardian brit lap, amely interjút készített Magyar Péterrel a szombati tüntetés után. A lap megjegyzi: „Magyar Péter, a kormányzó Fidesz legelitebb körének egykori tagja most azt a küldetést teljesíti, hogy meggyőzze a magyarokat arról, hogy Orbán kormányát le kell győzni.”

 

A cikk szerzője arra már nem tért ki, hogy az elmúlt 14 évben ugyanezeket a mantrákat hallhatták a magyarok a baloldalról.

„Két hónappal ezelőtt senki sem ismert engem Magyarországon” – hazudta álszerényen a brit lapnak Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezetője, aki a saját otthonukban, titokban készített hangfelvételt, amikor volt feleségével, Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel beszélgetett.

Magyar Péter – aki többször erőszakosan viselkedhetett Varga Judittal – azt is megpróbálta lenyomni a britek torkán, hogy a szombati volt a legnagyobb politikai gyűlés. Csakhogy a fővárosi megmozdulás még a baloldali tüntetések között sem lehetett a legnagyobb, de tagadhatatlan, hogy Gyurcsánynak komoly kihívója lehet. Főképp, hogy Magyar a politikai karrierjét a korábban megszerzett belsős információkra szeretné alapozni, ezt pedig nem is szégyelli.

Ennek ellenére Sorosék lapja építi Magyar imázsát: a nép egyszerű embere, aki egy kávézóban kólát iszik, miután rengeteg szelfit és autogramot osztogatott a rajongóinak a tüntetésen – ahová el sem talált első próbálkozásra, hiszen eltévedt Budapest utcáin.

A cél természetesen az, hogy legyen pártunk, hogy indulhassunk a június 9-i európai parlamenti választásokon

– mondta Magyar, aki – hirtelen ledobva az álszerénység pokrócát – körülbelül 15–21 százalékra becsülte a támogatottságát.

A hátteret nézve nem csoda, hogy Sorosék lapja sietett Magyar felemelésére. A Mandiner információi szerint Korányi Dávid, illetve az Action for Democracy már felvette a kapcsolatot Magyarékkal, így nem kizárt, hogy hamarosan ismét elkezdenek gurulni azok a bizonyos dollárok, amelyben a magyar baloldal évek óta lubickol. 

Sőt azóta az is kiderült, hogy Soros György egyik legfőbb híve is beállt Magyar Péter mögé. Kim Lane Scheppele, a nemzetközi baloldal Magyarországra „szakosodott”, a Horn-kormány idején az Alkotmánybíróság és a parlament alkotmány-előkészítő testületének munkájába is bevont alkotmányjogásza a 2010-es kormányváltás óta nemegyszer sokkolta már a magyar nyilvánosságot mondvacsinált, légből kapott kijelentéseivel és bírálataival, emlékeztet a tényfeltáró blog. 

 

Borítókép: Magyar Péter ügyvéd beszél az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.