Magyar Péter a HVG-ben jelentkezett be a Soros-dollárokra

Azzal dicsekszik Magyar Péter, mennyien akarják támogatni őt és újdonsült mozgalmát. Azért választotta az egyesület formát, mert arra nem vonatkozik a szabály, hogy nem fogadhat el céges vagy külföldi támogatást.

2024. 04. 05. 15:00
MAGYAR Péter
Magyar Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon sokan akarnak nekünk pénzadományt is juttatni, de egyelőre ilyet nem fogadtunk el, mert majd csak most, az egyesület létrejöttével nyílik meg ez előtt a jogi lehetőség” – mondta Magyar Péter a HVG-nek adott interjúban.

Varga Judit volt férje úgy fogalmazott, hogy a Fidesz létrehozott egy olyan jogszabályi környezetet, hogy szinte ne lehessen pártokat jogszerűen finanszírozni. „Ezeket mi be fogjuk tartani, nem fogunk elfogadni külföldről, meg céges finanszírozásokat a pártnál, de az egyesületnél más szabályok vannak, oda várjuk majd a támogatást” – ismertette Magyar Péter.

A Mandiner információi szerint Korányi Dávid, illetve az Action for Democracy már felvette a kapcsolatot Magyarékkal, így nem kizárt, hogy hamarosan ismét elkezdenek gurulni azok a bizonyos dollárok.

Arra a kérdésre, hogy a szombati tüntetést milyen forrásból fedezik, Magyar azt mondta, hogy az eddigiekhez hasonlóan részben a saját pénzéből, részben pedig tárgyi felajánlásokból és ingyenes biztosított szolgáltatásokból.

Jelezte, hogy egy párt, egy egyesület és egy ernyőszervezet kombinációjával készül a júniusi EP- és önkormányzati választásokra és a 2026-os országgyűlési választásra. Az ernyőszervezet a Talpra Magyarok Közössége lesz, az egyesületet pedig most jegyezték be, de a nevét egyelőre nem árulta el Magyar, csak annyit mondott, nem Talpra Magyarok lesz. Az alapítókról egyelőre nem tudni semmi, Magyar elmondása szerint ezt a napokban fogja elárulni. Azzal kapcsolatban, hogy a szombati tüntetésen bejelenti, hogy milyen párttal indul, Magyar annyit válaszolt: „Részben”.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.