Mindenképp előre tervezze meg az utat, ha a reptérre készül

Hosszú felújítások kezdődtek az M4-es úton.

Forrás: MTI2024. 04. 04. 16:37
Budapest felől a repülőtérre vezető kihajtó ágat és lassító sávot újítják fel az M4-es autóúton. Forrás: Facebook/MKIF Zrt.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódnak a budapesti Liszt Ferenc repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák: az április 8-án, hétfőn kezdődő második ütem a tervek szerint annak a hétnek a végéig tart majd – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. az MTI-vel.

A felújítás ideje alatt az M4-es autóúton a Budapest felől a repülőtérre vezető kihajtóágat és a lassítósávot újítják fel. Lezárásra nem kell számítani, csak forgalomkorlátozás várható,

az autósok ki tudnak majd hajtani a csomópontban, de csak egy rövidített lassítósávon lehet majd közlekedni – hívták fel a figyelmet. Hozzátették: a repülőtér így a jövő héten minden irányból megközelíthető lesz, azonban a Budapest felől érkezők két sáv helyett csak egy sávon tudnak a légikikötő felé haladni. Az arra közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

Az M4-es repülőtéri csomóponti ágainak ütemezett felújítása kedden kezdődött, a burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomelterelések és sávlezárások. A munkálatok várhatóan május közepéig tartanak – jelezték.

A társaság azt kéri a közlekedőktől, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el. A repülőgéppel utazóknak azt javasolják, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a repülőtér megközelítéséhez szükséges időről. Az MKIF minden felújítási ütemről, esetleges forgalomkorlátozásról, terelésről előre és időben tájékoztatást ad a honlapján, a mkif.hu oldalon.

Borítókép: A felújítandó útszakasz (Forrá: Facebook/MKIF Zrt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.