Mirkóczki Ádám eldöntötte, hogy elindul-e újra Eger polgármesteri székéért

Újrázna a volt jobbikos politikus.

Forrás: MANDINER2024. 04. 11. 20:54
MIRKÓCZKI Ádám; TERNYÁK Csaba
Mirkóczki Ádám (Fotó: MTI/Komka Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanáig gondolkodott, hogy ismét ringbe szálljon-e az egri polgármesteri székért Mirkóczki Ádám, ám végül arra jutott, megteszi. Erről az ATV Voks című műsorában beszélt. Akárcsak arról, hogy feljelentést tesz egy olyan hangfelvétel ügyében, amit titokban készítettek egy részvételével zajló megbeszélésen, majd kiszivárogtatták. 

Az ügyből botrány lett, mondván, a polgármester akadályozná egy hivatalosan kikért irat kiadását,

ám Mirkóczki a műsorban kifejtette, szerinte csupán egy régóta a hivatalt indokolatlanul terhelő, a polgármesteri székért szintén elinduló helyi politikus akadékoskodásáról értekezett az ominózus felvételen. Ráadásul a Jobbik egykori szóvivője szerint a Domán Dániel által igényelt, a Lenkey-ház felújításával kapcsolatos adatok ráadásul nyilvánosak.

Az ügyben egyébként még a poligráfos vizsgálat elkészítése is felmerült. Domán szerint a polgármester terel.

A városvezetői posztért elindul továbbá Orosz Lászlóné Ibolya, aki közel húsz éve a közgyűlés tagja,

2023-ig a Fidesz színeiben politizált. Most függetlenként próbálkozna.

Mirkóczki egyébként az elmúlt években komoly harcokat vívott saját képviselő-testületével, a balliberális ellenzék által megszerzett települések közül Egerben csaptak össze talán először a helyi politikai erők – írja a Mandiner.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.