Elkészítettük a nagy baloldali pulóverhatározót

Nem ritka jelenség a magyar baloldalon, hogy egy politikai pártnak vagy mozgalomnak saját logóval, arcképpel vagy jelmondattal ellátott termékeit megvásárolhatják és meg is vásárolják a szavazópolgárok, ezzel mutatva ki elkötelezettségüket. Most új szereplő lépett erre a piacra: Magyar Péter arcképével jelentek meg rendelhető ruhadarabok az interneten.

2024. 04. 12. 19:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter nagy sebességgel érkezett meg a magyar baloldalra, amióta csak megjelent, azóta nagy érdeklődés övezi a személyét, és a botrányok sem kerülik el. Úgy tűnik, Magyar a politika mellett egy új területet is meg akar hódítani: a textilipart. Jelenleg három terméket lehet kapni Magyar Péter arcképével: férfipólót, női pólót és egy kapucnis pulóvert. Aki ilyet szeretne, annak 8 900 és 18 900 forint közötti összeget kell rá áldoznia. Nem egyedi eset, hogy magas haszonkulccsal dolgoznak a baloldali politikai szereplők, amikor értékesítik ezeket a termékeket.

Fotó: Magyar Péter ruháját árusító honlap

A felmerülő kérdés az, hogy tényleg Magyar Péter arca az, amit Magyar Péter elsődlegesen látni akar a követőin? Vagy maga Magyar Péter a termék, csak most nem a színpadon, hanem a ruhán adják el? Kinek és mire megy majd a termékekből szerzett pénz?

 

NoÁr és a mozgalmi pulóver

Magyar Péter árai persze nem magasak, kiváltképpen akkor, ha mellétesszük a baloldali aktivista NoÁr, azaz Molnár Áron kollekcióját. NoÁr a 2023-as tanártüntetések alatt hozakodott elő a saját logós ruhák ötletével. Akkor a pulóver 17 ezer forintba került, ami mára biztosan sokkal drágább lenne, ha lehetne kapni, ugyanis mostanra a weboldalon egyik terméke sem elérhető már.

NoÁr pulóver
Fotó: Képernyőkép - Facebook

Molnár Áron NoÁr mozgalmas kollekciójában pólók is találhatók, ezeket azonban már akkor drágábban árulta, mint amennyibe most a Magyar Péter arcával ellátott társai kerülnek.

NoÁr póló
Fotó: Képernyőkép - Facebook

Molnár Áron egyébként azóta már Magyar Péter követője lett, elképzelhető, hogy emiatt nem lehet most kapni a korábban elérhető termékeket? Ki tudja, lehet, ma már ő is inkább Magyar Péter-es pulóvert hord?

A mémkészítők egyből lecsaptak NoÁrra. Fotó: Internet

 

A DK és a bőség

Persze aki kitartóan keresgél, az talál olcsóbb alternatívát is a politikai baloldalon. Vannak, akik kedvezőbb áron kínálják követőiknek a legfrissebb baloldali divattermékeket. Erre kitűnő példa a Demokratikus Koalíció (DK). Gyurcsány Ferenc pártja az előző példákhoz képes meglehetősen alacsony áron kínája termékeit.

Igaz, 500 forint egy kitűzőért kicsit soknak tűnik, de egy 8 ezer forintos DK pulcsinak Dobrev Klára arcával már lehet, hogy sokan örülnek, akik meg akarják úszni olcsón a bevásárlást valamelyik baloldali tüntetés előtt.

DK pulóver
Fotó: DK wbshop

Ez még nem minden, ugyanis a DK virtuális áruházában szinte mindent lehet kapni, a termoszos kulacstól a strandlabdán keresztül Gyurcsány Ferenc szakácskönyvéig.

 

Minden a szürke kardigánnal kezdődött?

Nem előzmény nélküli a baloldali politikai aktorok pulóvermániája. Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója igazi stílusteremtő volt annak idején a baloldalon. Rögtön felismerhető megjelenése a rendszeresen rajta lévő szürke kardigánból ered, no meg abból, hogy sokszor önmagát cáfolja meg, a jobboldali kormány bukásáról szóló jóslatai pedig egytől egyig tévesnek bizonyultak. 2005-ben egyébként Lengyel László nyomán megalapították a szürke kardigán díjat, ezt az a politológus nyerhette el, akinek az adott évben valamelyik nyilatkozatában alapvető tárgyi tévedés volt, vagy például olyan jóslattal élt, ami később nem teljesedett be.

kopatsy-sandor-temetese09
Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor

Az biztosan látható, hogy Magyar Péter újabb ötlete sem lóg ki a balos mintázatból, jóllehet cikkünk publikálása időpontjában webshopja nem elérhető. Lehet, hogy azért, mert egyszerre túl sokan akartak tőle pulóvert venni? 

Borítókép: Illusztráció – szürke kardigán (Forrás: pepita.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.