Fontos határidő jár le jövő hétfőn

Ez minden autóst érint.

Forrás: NAV2024. 04. 12. 12:01
Budapest, 2018. szeptember 28.
Gépjármûforgalom egy átlagos munkanap délelõttjén az M1 és M7-es autópályák közös ki- és bevezetõ szakaszán, Budaörs térségében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő hét hétfőn, április 15-én éjfélkor jár le a gépjárműadók befizetésének határideje. A gépjárműadó legkönnyebben az elektronikus tárhelyre kapott határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) applikációjában, a NAV-Mobilban fizethető be. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést – közölte a NAV.

A NAV három fontos tudnivalóra hívta fel a figyelmet a gépjárműadó befizetésével kapcsolatban:

  • határidő: 2024. április 15. éjfél,
  • utalás: a NAV belföldi gépjárműadó-bevételi számlájára (10032000-01079160),
  • az utalási közleménybe az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell írni.

Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető

– hangsúlyozták. Hozzátették: a gépjárműadóra automatikusan járó öthavi pótlékmentes részletfizetést magánszemélyek és egyéni vállalkozók vehetik igénybe. A likviditással küzdő szervezetek – a törvényi feltételek fennállása esetén – részletfizetést, fizetéshalasztást is kérhetnek.

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó- menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is teljesíthető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is.

A gépjárműadóval kapcsolatban minden további információ megtalálható a NAV honlapján, ahol a mobilappos befizetéshez lépésről lépésre is található segédlet.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.