Valami történik Kozármislenyben, adattárolókat és iratokat vittek el a városházából

Erősen folynak a vizsgálódások Kozármislenyben, ahonnan a Bama információi szerint iratokat és adathordozókat vihettek el a rendőrök azért, hogy átnézzék azokat. A bűnügyi vádlott polgármester képviselőket is magával ránthat.

Forrás: Bama2024. 04. 07. 20:26
null
Forrás: BAMA/ Laufer László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete kellett volna bíróság elé állnia a kozármislenyi polgármesternek, Biró Károlynak – közölte a Baranya Vármegyei Hírportál.

A polgármester ellen nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmény miatt indult bűnügyi eljárás. Biró Károly azonban nem jelent meg büntetőügyének tárgyalásán. Helyette kórházi kezelésre hivatkozva kimentette magát, ám a Bama birtokába került fényképfelvételek alapján a tárgyalást megelőző napon például az egyik helyi vendéglátóhelyen tartózkodott úgy, hogy láthatóan semmi különösebb problémája nem volt.

Biró Károly (Fotó: BAMA)

A bíróság közölte, a polgármestert az ügyészség több bűncselekmény elkövetésével is megvádolta. A hatóság a nyomozása során azt állapította meg, hogy Biró az önkormányzati hivatal nevében 2014-ben két biztosítást is kötött, de egyikről sem döntött az önkormányzat, a képviselők pedig csak elvileg az egyikről tudhattak.

Az életbiztosításokat az önkormányzat fizette, az egyik kapcsán pedig Biró 2019-ben azt kérte, hogy a saját számlájára utalják. Majd a vádlott azért, hogy az ügyletet legalizálja, 2020. márciusában rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze, ahol jutalmat állapítottak meg a részére, éppen akkora összegben, mint ami az életbiztosítás volt 

– közölte a hatóság.

Idén februárban újabb testületi ülésen tárgyalták a képviselők az ügyletet, amelyen ezúttal már úgy határoztak, hogy a képviselő-testület tudott arról, hogy a polgármesteri életbiztosítás jutalom, vagy végkielégítés miatt lett megkötve. Csakhogy a Bama szerint a korábbi tanúvallomások során egészen más kép rajzolódott ki az ügyészek előtt, ráadásul a nyomozók most azt is vizsgálják, hogy a közgyűlésen elhangzottakat a jegyzőkönyv is ugyanúgy tartalmazza-e, mint ahogy az a valóságban megtörtént, mert képviselők erre a problémára is felhívták a figyelmet.

Farkas Róbert egyébként már az ülésen jelezte a testület tagjainak, hogy a februári közgyűlési határozat közokiratnak minősül, de az abban foglaltak nem fedik a valóságot.

A lap értesülései szerint a rendőrség ezen közgyűlési határozat vizsgálatát, valamint a jegyzőkönyvet, illetve az adathordozót is vizsgálja, így nem kizárt, hogy képviselők is a látókörükbe kerülnek a polgármesteren túl – olvasható a lap oldalán.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.