Péterffyék nem tudták fenntartani a repteret, most még büszkélkednek is vele

A baloldali vezetésű önkormányzat úszik az adósságtengerben.

Forrás: BAMA2024. 04. 06. 19:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állami többségi tulajdon és százmilliós támogatások miatt nyílt egyáltalán mód arra, hogy járatokat lehessen indítani a pécsi repülőtérről. Péterffy Attila jelenlegi polgármester erről hallgatott az országos televízióban, amikor a fejlesztést méltatta – írja a Baranya vármegyei hírportál.

A Péterffy Attila vezette jelenlegi baloldali önkormányzat 2021 végén szabadult meg a reptér többségi tulajdonától, és annak ellenére adta el a kormányzati döntés után a baloldal, hogy Orbán Viktor kormányát, a jobboldalt helyben és országosan is folyamatosan támadta. A magyar állam azonban a tulajdont azzal a céllal vette át, hogy a kormányzat a dél-dunántúli térség fejlesztésére fókuszáljon és lendületet adjon Pécsnek is.

 

Már az első évben jött százmilliós állami segítség

A legfrissebb, a 2022-es évről szóló hiteles céges adatbázisban fellelhető információk szerint már az állami többségi tulajdon első évében 136 milliós támogatást kapott a légikikötő a Miniszterelnökségtől. Ennek a stabil és biztonságos pénzügyi háttérnek köszönhetően vált lehetővé, hogy a közelmúltban már nagyobb gépeket is tudott fogadni a pécsi légikikötő. A repülőtér kapcsán idén tavasszal jelentették be, hogy

Münchenbe, Máltára és a tervek szerint Korfura is indítanak menetrendszerű járatokat.

Az amúgy a reptéri cégekben és a repülőtér területét illetően is kisebbségi résszel rendelkező Pécs polgármestere, Péterffy Attila minap beszélt a témáról az egyik országos televízióban. Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltje lényegében az előző fideszes városvezetést korholta. Azt az önkormányzatot, amely egyébként éppen a Magyar Szocialista Párt regnálása idején felhúzott, de lényegében alig üzemelő létesítményre milliárdon felüli összeget volt kénytelen elkölteni a regnálása alatt, hogy legalább lélegeztetőgépen tarthassák a repülőteret.

A baloldali városvezető arról már nem beszélt, hogy az önkormányzattól ezt a jelentős működési támogatást éppen a magyar állam vette át, hiszen csak egy év alatt 136 milliót pumpált bele a légikikötő fenntartásába, amíg például 2021-ben 106 milliós támogatást volt még kénytelen fizetni az önkormányzat a fenntartásra.

 

Brutális adósságban úszik Pécs

Péterffyék kasszájába tehát az eladásból befolyt egymilliárd forint, és nemcsak a repülőtérre érkezett állami többlettámogatás, hanem más célokra is.

Ennek ellenére hoztak össze 16 milliárd forintnyi adósságot a baloldaliak néhány esztendő leforgása alatt,

amit még két évtized múlva is a pécsieknek kell visszafizetni.

A hitelcunami pedig éppen 2021-ben indult meg masszívan.

Borítókép: Péterffy Attila polgármester (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.