Varga Judit Magyar Péterről: „A lelketlenség, az empátia hiánya és a manipuláció áll a látványok mögött” + videó

Manipulatív fotókkal akarta elhitetni a külvilággal Magyar Péter, hogy idilli családban élnek, miközben elnyomásban kellett élnie a feleségének.

2024. 04. 02. 15:01
VARGA Judit
Budapest, 2023. november 24. Varga Judit, az Országgyûlés európai ügyek bizottságának elnöke, korábbi igazságügyi miniszter beszédet mond az Európai uniós Civil Együttmûködési Tanács (EuCET) konferenciáján a budapesti Ensana Thermal Hotelben 2023. november 24-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter hisztizte ki magának, hogy idilli családi képet lefestő cikkek jelenjenek meg róluk a sajtóban – erről beszélt Varga Judit Hajdú Péternek, a Frizbiben. A korábbi miniszter elmesélte, hogy volt férje gyakorta saját kezűleg írta meg a róluk megjelent cikkeket, hogy minél ideálisabb képet sugározzanak a családról. 

Varga Judit beszélt arról is, hogy mialatt elnyomásban élt otthon, a nárcisztikus személyiségzavarról is olvasott szakkönyveket. Elmondta, a szakirodalom leírja, hogy a lelki bántalmazók nagyon jó módszere, hogy hogyan szigetelje el teljesen a bántalmazottat a külvilágtól. 

Magyar Péter ugyanis szándékosan építette azt a képet róluk, mintha tökéletes család lennének. Eközben azonban miniszterként mégsem kürtölhette világgá, hogy a házasságukkal valójában semmi sincs rendben. Hozzátette, ezalatt folyamatosan nyomást gyakorolt rá Magyar, miközben azt figyelte, hogy a közösségi oldalaikon megjelenő családi fotókat mennyien lájkolják. 

 

Varga Judit megjegyezte, volt férje a lájkokat hajszolta és ügyelt arra, hogy gyermekeit is ábrázoló fotók kerüljenek ki róla. A legtöbb pozitív visszajelzést ugyanis azzal lehet kapni – tette hozzá. Emiatt rendszeresen kellett hétvégi kirándulásokon is ilyen fotókat készíteni – fejtette ki a volt miniszter. 

Varga Judit szerint azonban a tartalom nem érdekelte volt férjét, mert a fotózás után a családi élet helyett kizárólag a visszajelzéseket böngészte.

Varga Judit arról is beszélt, hogy a tapasztalata szerint a lelketlenség, az empátia hiánya és a manipuláció áll a látványok mögött. Szavai szerint Magyar Péter képes volt nagyon szépen, könnyek között bocsánatot kérni, amikor pedig stabilizálódott a helyzet, kezdődött elölről a játszma.  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.