Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

A kamara kiáll Sulyok Tamás mellett, elítélik a Gyurcsány-párt támadását

A Magyar Ügyvédi Kamara meg nem cáfolt meggyőződése, hogy Sulyok Tamás az ügyvédi hivatását nagy közmegbecsüléssel végezte.

2024. 05. 27. 12:12
Budapest, 2024. április 20.
Dobrev Klára, a DKMSZPPárbeszéd európai parlamenti listavezetõje a választási kampány kezdõnapján tartott sajtótájékoztatón a Garay téren 2024. április 20-án.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Ügyvédi Kamara megdöbbenéssel fogadta, hogy korábbi ügyvédi tevékenysége miatt a köztársasági elnököt köztörvényes bűnözőnek és a földmaffia kiszolgálójának nevezte egy politikai párt. Mélységes aggodalomra ad okot, hogy a politikai csatározások hevében olyan vádakat fogalmaznak meg politikai szereplők, amelyek súlyosan sértik nemcsak a köztársasági elnöki intézménybe, de az ügyvédségbe vetett közbizalmat is – közölte a Magyar Ügyvédi Kamara.

A beharangozott „nagy leleplezést” érdemi bizonyítékkal nem támasztotta alá Dobrev Klára. Forrás: Facebook

Mint korábban beszámoltunk róla, Dobrev Klára több mint húszéves szabálytalan szerződésekkel vádolta Sulyok Tamás köztársasági elnököt. A beharangozott „nagy leleplezést” érdemben nem támasztotta alá, hiába ígért bizonyítékokat az ügyről. Annyit árult el, hogy az általa vázolt események a kétezres évek elején történtek.

Beszédes viszont az is, hogy amikor az állítólagos bűnügy elévülési idejéről kérdezték, csak kitérő válaszokat adott.

A DK európai parlamenti képviselője azt mondta: – Bizonyítom, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző, aki a földmaffia figurájaként, még ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek. A politikus később átadta az ügy dokumentumait az ügyészségnek.

A fentiekre reagálva a Sándor-palota közölte: az államfő törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem vett rész.

 

A DK megrengetné a közbizalmat

A politikai térben elhangzott súlyos szavakkal szemben a Magyar Ügyvédi Kamara meg nem cáfolt meggyőződése, hogy Sulyok Tamás az ügyvédi hivatását nagy közmegbecsüléssel végezte. „Emellett tudományos és alkotmánybírói tevékenysége során mindenkor kiállt az ügyvédi és kamarai függetlenség mellett, amelyet a jogállamiság és közbizalom alappillérének tartott, és amiért a Magyar Ügyvédi Kamara ezúton is külön köszönetét fejezi ki Sulyok Tamásnak” – fogalmaztak.

A Magyar Ügyvédi Kamara szerint ezt a közbizalmat érte most támadás a fent már idézett, durva kijelentésekkel.

A kamara a rá vonatkozó törvény alapján minden esetben eljár az ügyvédi tevékenységre vonatkozó, jogszabályt vagy az ügyvédekre irányadó etikai szabályokat sértő kollégákkal szemben. Ugyanilyen határozottsággal fel fog lépni az ügyvédeket ügyvédi tevékenységük miatt vagy, mint a jelen esetben, közéleti tevékenységük során – méltatlanul – érő támadások ellen, mert alapvető feladatának tekinti az ügyvédségbe vetett közbizalom megóvását.

 

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.