Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Egy balatoni luxusnyaraló is kapcsolódhat a botrányba keveredett Trippon Norberthez

Korábban a Magyar Nemzet már beszámolt róla, hogy Molnár Zsolt a Zamárdi legdrágább részén található nyaralójában piheni ki a korrupciós botrányt, ami körülötte felmerült. Az Origó most azt is kiderítette, hogy Molnár telekszomszédja a korábbi fővárosi helyettese, Trippon Norbert – illetve papíron az ő szülei –, aki a házfelújítása kapcsán keveredett korrupciós botrányba. Felmerülhet a kérdés, hogy az újpesti alpolgármester egyre gigantikusabb korrupciós botrányával összefügg-e az újabb nagy értékű ingatlan megszerzése is?

Forrás: Origo2024. 05. 31. 15:10
Budapest, 2019. május 29.
Karácsony Gergely (Együtt-Párbeszéd) zuglói polgármester, három ellenzéki párt (MSZP-Párbeszéd-DK) által támogatott fõpolgármester-jelölt (k) és Trippon Norbert, az MSZP képviselõje (j2) elhagyja a Városháza dísztermét, ahonnan az ellenzék kivonult a Fõvárosi Közgyûlés ülésén 2019. május 29-én.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tulajdoni lapokról kiderült, hogy a korrupciós ügybe keveredett Molnár Zsolt családja és a Trippon család telke korábban egy telek volt, és ugyanazon tulajdonosé volt. Később a telket három részre osztotta egy építkezési vállalkozó, amelyre aztán több, ránézésre is hasonló házat épített. A megosztott telek egyik harmadát Molnár Zsolt édesapja, a másik harmadát pedig Trippon Norbert (szülei) szerezték meg – írja az Origó. Hozzátették: jó eséllyel csak papíron.

Trippon Norbert háza Zamárdiban
Forrás: Origó

A portál korábban már beszámolt róla, hogy Molnár Zsolt később megörökölte apjától az ingatlant. Trippon Norbertnek viszont papíron nincs semmi köze a „szülei villájához” – jelezték.

Trippon szüleinek tulajdoni lapja
Forrás: Origó

Azt, hogy ugyanaz volt az építtető, bizonyíthatja, hogy ugyanaz a stílusa és a színe is a házaknak. A Trippon-féle ingatlan tulajdoni lapja szerint az 1352 négyzetméteres telken két különálló ház van, amelyikből az egyik ház a Trippon szülők tulajdonában van – írják.

Felül Trippon család, alatta Molnár Zsolték ingatlana Forrás: Origó

Trippon szülei tényleg megengedhetik a házat maguknak?

A ház Zamárdi legdrágább részén, a strand közelében található. A környék hasonló méretű ingatlanjai több száz millió forintba kerülnek.

Trippon Norbert szülei már rég nyugdíjasok, egy korabeli újságcikkből kiderült, hogy mindketten egész életükben testneveléstanárként dolgoztak egy Hajdú-Bihar megyei kis faluban. 

Így valószínűtlen, hogy megengedhettek volna maguknak egy több száz milliós házat

– mutattak rá. A szülők bejelentett lakcímét megnézve látható, hogy sokkal szerényebb életvitelt feltételez – tették hozzá.

Forrás: Origó

Trippon így kerülhette el, hogy be kelljen vallani

Az Újpesti alpolgármester ugyanazzal trükközhetett, mint Molnár Zsolt: Trippon Norbert ráíratta a szüleire a nyaralót, mert így azt nem kell szerepeltetni a vagyonnyilatkozatában. Nem lenne meglepő, hiszen az újpesti luxusházát is a felesége nevére íratta. 

Ez azt jelenti, hogy a DK újpesti polgármesterjelöltje nem sajnálja sem a feleségét, sőt még a szüleit sem belekeverni az ügyleteibe, hogy saját magát mentse – mutattak rá.

A két család ugyanabban az évben szerezte meg az ingatlanokat, így a vásárlást is összehangolhatta a két politikus. 2016-ban aztán Molnár Zsolt megörökölte édesapjától az ingatlant, így az már a nevén szerepel. Trippon Norbertnek viszont továbbra sincs papíron semmilyen érdekeltsége a zamárdi házban, vagyonnyilatkozatában az nem szerepel – írják.

A két politikus barátsága hosszú időre tekint vissza. Többek között szorosan együttműködtek a fővárosi MSZP-ben, hiszen míg Molnár Zsolt elnök, addig Trippon alelnök volt.

Forrás: Origó

A kérdés az lehet, hogy Trippon Norbert miért akarja eltitkolni az ingatlanokat? Illetve hogy miből tudta megvásárolni és az újpesti házat felújítani a IV. kerület alpolgármestere?

Egyre tovább dagad Trippon Norbert korrupciós botránya

A Magyar Nemzet többször is beszámolt Trippon újpesti luxusházáról, aminek kapcsán felmerült, hogy nem csak a ház megvásárlása és felújítás adhatja a botrány igazi magját, mivel egy baloldali pénzszivattyú sejlik fel a háttérben. 

Borítókép: Trippon Norbert és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.