Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Trippon Norbert menekül a sajtó elől botrányos házfelújítását követően + video

A DK újpesti polgármesterjelöltje papíron a Motingatlan Kft.-vel újíttatta fel ingatlanát. Egy bejelentés alapján azonban az körvonalazódik, hogy az újpesti önkormányzattal szerződésben álló SZIN-KER Építő Kft. végezte el valójában a munkát. Trippon Norbert azóta bujkál a sajtó kérdései elől.

2024. 05. 30. 10:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli botrány rajzolódik ki a DK IV. kerületi alpolgármesterének házfelújítása kapcsán. A politikus 2019-ben vásárolta az ingatlant, majd felújíttatta. A Magyar Nemzethez eljuttatott számlák szerint a beruházást a Motingatlan Kft. végezte több tíz millió forintértékben. Csakhogy egy ismeretlen bejelentő elmondása alapján a munkát valójában a SZIN-KER Építő Kft. végezte le. A cégről azt érdemes tudni, hogy a baloldali vezetésű újpesti önkormányzattal közel háromszázmillió forint értékű szerződésben áll. Az ügyhöz kapcsolódóan a NAV házkutatást tartott Trippon Norbertéknél. A Magyar Nemzet pedig arról számolt be, hogy további fejlemények történtek. A hatóságok ugyanis kihallgatták a Motingatlan ügyvezetőjét, aki bevallotta, hogy a SZIN-KER Építő Kft. ügyvezetője évekkel ezelőtt azzal kereste meg, hogy az újpesti alpolgármester, Trippon Norbert felesége házának felújításához tudna-e számlákat kiállítani a Motingatlan nevében. Az ügyletbe belementek, majd csaknem bruttó 23 millió forint értékben ki is állították a számlákat. Ezt követően átadták a pénzt a SZIN-KER Építő Kft.-nek. Csakhogy mindezt eltitkolták, ezzel a költségvetésnek közel ötmillió forintos vagyoni hátrányt okozhattak.

A botrány kirobbanása óta Trippon Norbert látványosan kerüli a sajtót. Kedden bizottsági ülést tartottak az újpesti városházán. Trippon Norbert viszont annak ellenére nem jelent meg az ülésen, hogy több javaslatot is beterjesztett. Párttársa, Varju László a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy a politikus a szerdai rendkívüli testületi ülésen biztosan részt vesz. A Magyar Nemzet a Pesti Srácok stábjával ott akarta kérdezni az ügyről a politikust. Csakhogy a sajtó munkatársait nem engedték a képviselők közelébe, az ülésterem legvégére száműzték az újságírókat. Eközben egy az önkormányzattal szerződésben álló hölgy folyamatosan igyekezett ellehetetleníteni, hogy a sajtó munkatársai bármit is kérdezni tudjanak Trippontól. Végül a Pesti Srácok újságíróját azzal támadta, hogy nekiment. Ez már csak azért is lehetetlen, mert a sajtómunkás éppen a széksorok között állt.

Trippon Norbert végül igyekezett mindent elkövetni, hogy semmiképpen ne kerülhessen a kamerák közelébe. Az alpolgármester csak a testületi ülés megkezdése után érkezett egy hátsó ajtón, így lehetetlen volt bármit is megkérdezni tőle. Az utolsó napirendi pontot zárt ajtók mögött tárgyalták. Amikor ennek vége lett, Trippon Norbert még az újságírók újbóli felbukkanása előtt, zárt ajtók mögött a hátsó ajtón elhagyta az üléstermet.

Trippon Norbert tehát ahelyett, hogy magyarázatot adna a meglehetősen gyanúsnak tűnő házfelújítására, menekül és bujkál a sajtó elől.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.