Következő mérkőzések
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Garázdaság miatt tettek feljelentést Magyar Péter tatabányai szereplése után

Nem maradt következmény nélkül az új baloldali politikus híveinek viselkedése.

2024. 05. 26. 17:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rongálás és garázdaság vétségének gyanúja miatt tettek feljelentést Magyar Péter tatabányai rendezvénye után – tudta meg a Magyar Nemzet. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azután fordult Tatabányai Rendőrkapitánysághoz, miután az új baloldali politikus hívei megrongálták a helyi Turul kávézó üvegfalát.

Mint arról lapunk is beszámolt, elszabadultak az indulatok a Tisza Párt péntek esti tatabányai gyűlésén. A Kemma információi szerint a kampányrendezvényen Magyar Péter hergelte közönségét, ugyanis azt állította, a főtéri kávézóba szándékosan nem engedték be a szimpatizánsait. 

Azonban Boczonádi János, a kávézó üzemeltetője szerint mindössze annyi történt, hogy a teraszon minden asztaluk már foglalt volt, emiatt nem tudtak helyet adni a baloldali politikus lelkes követőinek. Mindenesetre Magyar Péter szavai erőszakos indulatokat váltottak ki, 

a gyűlés után a szimpatizánsok körbevették a kávézót, többen ütni kezdték az üveget, ami végül megrepedt, és még a konyhai részlegben is őrjöngeni akartak.

A kávézó üzemeltetője hírnévrontás miatt fontolgatja a feljelentést, ugyanis rengeteg utálatos és gyűlölködő kommentet kaptak közösségi oldalukon az eset miatt.

Azonban a feljelentést Tényi István nem csak fontolgatta, hanem meg is tette: szerinte felmerülhet a rongálás és a garázdaság vétség gyanúja. „Az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem” – fogalmazott.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.