Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Törtek-zúztak Magyar Péter hívei Tatabányán + videó

Elszabadultak az indulatok az új baloldali politikus péntek esti gyűlésén.

2024. 05. 25. 23:13
Fotó: Hagymási Bence Forrás: 24 Óra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hergelte közönségét Magyar Péter a péntek esti tatabányai kampányrendezvényén – írja a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál. A lap szerint az új baloldali politikus azt állította, hogy a főtéri kávézóba nem engedték be a szimpatizánsait. Az elmondottak erőszakos indulatokat váltottak ki, és a rajongók később megrongálták a Turul Kávézó üvegfalát, és még a konyhai részlegben is őrjöngeni akartak.

– Máig nem térek napirendre – mondta a lapnak Boczonádi János üzemeltető. Szerinte ilyenre még nem volt példa, de hasonlóra sem.

– Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt – idézte fel az üzemeltető. A csapat erre hevesen reagált, és már eleve indulatosan mentek a megyeháza előtti térre.

Magyar Péter, a Tisza párt alelnöke a történteket úgy magyarázta a rendezvényen, hogy szándékosan kitiltották a híveit. Ezzel pedig tovább hergelte a néhány száz fős hallgatóságot.

A beszéd nem sokkal később erőszakhoz vezetett. A gyűlés után a szimpatizánsok körbevették a kávézót, többen ütni kezdték az üveget, ami végül megrepedt.

Magyar Péter szimpatizánsai többször is megütötték az egyik tatabányai kávézó üvegfalát, ami megrepedt (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

– Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része – tette hozzá az üzemeltető, aki jogtalannak tartja az ellenük felhozott vádakat, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit.

– Hírnévrontás miatt feljelentést teszek. Legalábbis nagyon erősen gondolkodom rajta. Kénytelen vagyok helyretenni azt a gyalázkodást, amit a közösségi oldalon kaptunk emiatt – közölte Boczonádi János, aki

nem tér napirendre az utálatos és gyűlölködő hozzászólások felett.

Felhívta a figyelmet, hogy az üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső részét, illetve az út felőli oldalt nem tudják használni a vendégek fogadására. Hogy mikor sikerül helyreállítani a kárt, egyelőre nem tudni, a kávézó mindenesetre önkormányzati tulajdonú ingatlanban üzemel.

 

Borítókép: Magyar Péter szónokol (Fotó: 24 Óra/Hagymási Bence)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.