Illegális gyógyszerekkel kereskedtek a Covid-járvány idején, súlyos büntetés várhat rájuk

Több mint harmincmillió forintot sikerült a kuruzslással szereznie a bűnszervezetnek.

2024. 05. 28. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek három ember ellen, egy 59 éves pápai férfi és élettársa, valamint egy szintén 59 éves győri férfi ellen, akik 2021-ben, a Covid-járvány idején illegális gyógyszerekkel kereskedtek – közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

A vádhatóság tájékoztatása szerint a nem engedélyezett gyógyszereket a győri elkövető szerezte be az interneten keresztül, míg társa 2021 márciusától októberig a tapolcai, majd a pápai otthonából, szintén az interneten keresztül folytatta a gyógyszerek illegális kereskedelmét, és magát természetgyógyásznak, esetenként belgyógyásznak kiadva, az egyik közösségi oldalon keresztül juttatta el azok hírét a vásárlókhoz. A vádlottaknak dobozonként 5000-5000 forint haszna származott az illegális gyógyszer-kereskedelemből.

Az illetékeseket bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítással vádolják: ezen felül a pápai férfinak, miután vásárlóinak szakképzettség nélkül adott tanácsokat a gyógyszerek szedésével, adagolásával, esetenként egyéb betegségek, egészségügyi problémák kezelésével kapcsolatban, kuruzslás vétsége miatt, míg győri társának, aki az illegális gyógyszer-kereskedelemből befolyt pénzt a külföldi pénzintézetnél vezetett számlájáról kriptovaluta-szolgáltatást végző cégekhez utalta, pénzmosás bűntette miatt kell felelnie a bíróság előtt.

Az ügyészség a vádiratában a két férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a bűncselekménnyel megszerzett csaknem 8,5, illetve 23,3 millió forint erejéig vagyonelkobzás elrendelésére, a pápai férfi élettársával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.